Podsetimo, Đukić koji se takmičio u krosfitu nestao je u vodi ovog četvrtka tokom takmičenja "CrossFit Games", javili su tamošnji mediji.

Đukić je poslednji put viđen na lajv strimu na oko 100 metara od cilja. Svedoci su izjavili da se činilo da se mučio tokom plivačkog dela događaja. Osoblje Hitne pomoći, uključujući ronioce, odmah je poslato da pretraži jezero.

Inače, hitne službe su izvukle telo iz ovog jezera oko 10 jutros, navodi NBC News Texas.

Sada su se oglasili organizatori takmičenja koji su potvrdili tragične vesti i smrt takmičara.

- CrossFit je duboko ožalošćen zbog smrti takmičara CrossFit Games-a tokom plivačkog dela takmičenja na CrossFit igrama 2024. U potpunosti sarađujemo sa vlastima i činimo sve što možemo da podržimo porodicu stradalog u ovom trenutku. Sutra neće biti dešavanja. Dobrobit svih učesnika je na prvom mestu i svima nam je slomljeno srce zbog ovog tragičnog događaja - napisali su organizatori.

 

 

Na društvenim mrežama pojavili su se snimci koji prikazuju čoveka koji se bori da ne potone. Pored toga, čini se i da muškarac skače u vodu kako bi spasio osobu koja se davi.

 

 

Ko je bio stradali Lazar Đukić

Lazar Đukić je poznati srpski krosfit sportista koji se proslavio na međunarodnoj sceni svojim impresivnim nastupima na raznim krosfit takmičenjima.

Đukić je konstantno bio jedan od najboljih takmičara u Evropi i više puta je predstavljao Srbiju na CrossFit igrama.

 

 

Đukić je rođen u Srbiji i svrstao se među vrhunske krosfit sportiste iz regiona. Đukić se više puta takmičio na CrossFit Games, gde se konstantno plasirao među vrhunske sportiste. NJegov najbolji finiš bio je 2022. godine, gde je zauzeo 9. mesto u ukupnom poretku, što je značajan uspeh s obzirom na intenzivnu konkurenciju.

Šestostruki nacionalni šampion Srbije počeo je da se bavi krosfitom tokom studentskog radnog putovanja u SAD kada ga je cimer upoznao sa ovim sportom, piše Dejli mejl. 

NJegov brat Luka takođe učestvuje u CrossFit izazovima. Luka nije javno komentarisao najnovija dešavanja oko svog brata. 

BONUS VIDEO: