Говорећи јутро након тога, Камерон је рекла да се она, што није изненађујуће, осећала "као да ме је прегазио тенк".

- Боли ме цело тело, на местима за које нисам ни знала да имам - изјавила је Уна дан након такмичења.

Након што је током целог дана јела само зоб и пудинг од пиринча, Уна се након завршетка догађаја почастила са неколико посластица које су јој биле забрањене током строгог режима тренинга.

- Пиво и чоколадица, то је био мој захтев и то сам добила - навела је Уна.

Постизање светског рекорда у стрижењу оваца није мали подвиг. Камерон, из Сент Босвелса близу Келса на шкотским границама, бавила се шишањем оваца скоро три деценије, али чак и са својом великом вештином и искуством тренирала је годину дана за покушај обарања рекорда, приликом чега је устајала у 5 ујутро да ради на кардио, вежбе са теговима и покретљивости, након чега је вежбала шишање и по осам сати дневно.

Овце, истакла је, "нису мале и нису кооперативне". Да би се остригла, свака животиња се извлачи уназад из свог обора и полаже на леђа, док стригач, савијен над њом, покушава да је задржи мирно док јој скида руно, од којих свака може сама да тежи 5 кг.

- Када то урадите 517 пута, до 517. кажете: "У реду, завршила сам" - рекла је Камерон.

Камерон је имала четири паузе за девет сати, током којих је имала масерку која јој је помагала око опуштања мишића. Последња пауза је трајала пола сата. Сваку острижену животињу пажљиво су прегледала четири светска рекордерка како би се уверило да је правилно ошишана – само четири, мање од 1 одсто, нису испуниле стандард.

(Гардијан)

БОНУС ВИДЕО: