Govoreći jutro nakon toga, Kameron je rekla da se ona, što nije iznenađujuće, osećala "kao da me je pregazio tenk".

- Boli me celo telo, na mestima za koje nisam ni znala da imam - izjavila je Una dan nakon takmičenja.

Nakon što je tokom celog dana jela samo zob i puding od pirinča, Una se nakon završetka događaja počastila sa nekoliko poslastica koje su joj bile zabranjene tokom strogog režima treninga.

- Pivo i čokoladica, to je bio moj zahtev i to sam dobila - navela je Una.

Postizanje svetskog rekorda u striženju ovaca nije mali podvig. Kameron, iz Sent Bosvelsa blizu Kelsa na škotskim granicama, bavila se šišanjem ovaca skoro tri decenije, ali čak i sa svojom velikom veštinom i iskustvom trenirala je godinu dana za pokušaj obaranja rekorda, prilikom čega je ustajala u 5 ujutro da radi na kardio, vežbe sa tegovima i pokretljivosti, nakon čega je vežbala šišanje i po osam sati dnevno.

Ovce, istakla je, "nisu male i nisu kooperativne". Da bi se ostrigla, svaka životinja se izvlači unazad iz svog obora i polaže na leđa, dok strigač, savijen nad njom, pokušava da je zadrži mirno dok joj skida runo, od kojih svaka može sama da teži 5 kg.

- Kada to uradite 517 puta, do 517. kažete: "U redu, završila sam" - rekla je Kameron.

Kameron je imala četiri pauze za devet sati, tokom kojih je imala maserku koja joj je pomagala oko opuštanja mišića. Poslednja pauza je trajala pola sata. Svaku ostriženu životinju pažljivo su pregledala četiri svetska rekorderka kako bi se uverilo da je pravilno ošišana – samo četiri, manje od 1 odsto, nisu ispunile standard.

(Gardijan)

BONUS VIDEO: