Да ли је заиста било баш тако, вероватно зна само та жена. Међутим, из наставка приче се сазнаје да је покојни 38-годишњи мушкарац већ дуже време живео код љубавнице упркос томе што се још увек званично налазио у браку.

Управо је љубавница и била та која га је одвезла у болницу у критичном стању, али недуго након што је примљен на одељење интензивне неге, у болници се појавила друга жена која се представила као законска супруга пацијента.

Лекар презимена Чен потом ју је обавестио да је стање пацијента критично, односно да мушкарац има врло мале изгледе да преживи изузетно скупу операцију.

Супруга је тада од Чена затражила да га скину с апарата који су га одржавали у животу и одустану од било каквих напора да га оживе.

Портал South China Morning Post притом није навео јесу ли се остали чланови његове породице усугласили око те одлуке, јесу ли уопште били консултовани, али је ипак пренео позадину љубавног троугла.

Фото: Shutterstock

 

Наиме, супруга је потврдила како је знала да јој је супруг био неверан више од деценије и притом нагласила да није осећао ништа према њој и да јој није пружао ама баш никакву финансијску подршку.

Томе је додала да ни она њега није волела већ неко време.

Према кинеском закону, када пацијент није у стању да при пуној свести доноси кључне одлуке, лекари су дужни да објасне ризике операције породици пацијента или рођацима и затраже њихов писмени пристанак. А што, јасно, значи да у одређеним околностима и супружник може да донесе коначну одлуку, преноси Net.hr.

- Међутим, ако чланови породице не могу да постићи консензус о наставку лечења, могу да се спроведу и одговарајуће медицинске мере уз одобрење вође здравствене установе - навео је у закључку чланка новинар South China Morning Post-а и напоменуо да је поступак супруге изазвао бурну расправу на тамошњим друштвеним мрежама.

БОНУС ВИДЕО: