Како су својевремено изјавили за "Тхе Гуардиан", проблем око зачећа настао је са планирањем другог детета јер је прву трудноћу Дона зачела и изнела сасвим природно. Њен супруг Ванер добио је килу (брух) и након операције појавио се проблем са производњом сперматозоида и неплодношћу. Желевши да прошире своје породицу, Ванер је отишао у Јуту у клинику која је специјализована за случајеве попут његовог.

Након вишеструких покушаја, те 2008. године, Џонсонови су постали богати за још једног члана породице, сина Тима.

Међутим, 11 година касније, желевши да стекне целокупну слику о здравственом и генетском стању њене породице, Дона је одлучила да сви заједно треба да ураде ДНК тест односно тест "23андМе" који је најпрецизнији у установљивању да ли постоји нека генетска болест. Али, сазнање које су тад добили у вези са њиховим најмлађим дететом шокирала је све - Ванер није био отац њиховог сина Тима.

Фото: Јутјуб принтскрин/Daily Blast LIVE

 

- Дошло ми је да вриштим. На папиру је писало да није познато ко је Тимов отац. Ја сам његов отац. Ја сам му био отац откад се родио: Гајили смо туђе дете, али то је наше дете - рекао је озлојеђено Ванер и одлучио да је најбоље да Тим још мало одрасте пре него што му саопшти истину, што је урадио годину дана касније.

- Нема везе, ти си мој отац и то је тако - рекао је Тим свом оцу.

Не желећи да преко свега пређу тек тако, Џонсонови су ангажовали адвоката и уз помоћ "AncestruDNA" теста успели су да пронађу Тимову тетку, а преко ње и његовог оца Девина Мекнила.

Испрва, Девин и његова супруга Кели нису желели ни да чују за Џонсонове, али су у међувремену ипак пристали да погледају медицинске налазе и упознају дечака. Такође су, временом, пристали и на тест очинства који је заиста потврдио да је Девин Тимов отац.

Испоставило се да су обе породице, у размаку од сат времена, у истом центру радили вантелесну оплодњу и да је дошло до катастрофалне грешке.

- Нисам могао да верујем шта се десило. Користили су његов материјал у процесу оплодње моје жене - рекао је Ванер.

Заједничким силама тужили су центар за вештачку оплодњу, а Тим је ипак имао ту срећу да упозна свог биолошког оца и своју полубраћу.

БОНУС ВИДЕО: