Kako su svojevremeno izjavili za "The Guardian", problem oko začeća nastao je sa planiranjem drugog deteta jer je prvu trudnoću Dona začela i iznela sasvim prirodno. NJen suprug Vaner dobio je kilu (bruh) i nakon operacije pojavio se problem sa proizvodnjom spermatozoida i neplodnošću. Želevši da prošire svoje porodicu, Vaner je otišao u Jutu u kliniku koja je specijalizovana za slučajeve poput njegovog.

Nakon višestrukih pokušaja, te 2008. godine, DŽonsonovi su postali bogati za još jednog člana porodice, sina Tima.

Međutim, 11 godina kasnije, želevši da stekne celokupnu sliku o zdravstvenom i genetskom stanju njene porodice, Dona je odlučila da svi zajedno treba da urade DNK test odnosno test "23andMe" koji je najprecizniji u ustanovljivanju da li postoji neka genetska bolest. Ali, saznanje koje su tad dobili u vezi sa njihovim najmlađim detetom šokirala je sve - Vaner nije bio otac njihovog sina Tima.

Foto: Jutjub printskrin/Daily Blast LIVE

 

- Došlo mi je da vrištim. Na papiru je pisalo da nije poznato ko je Timov otac. Ja sam njegov otac. Ja sam mu bio otac otkad se rodio: Gajili smo tuđe dete, ali to je naše dete - rekao je ozlojeđeno Vaner i odlučio da je najbolje da Tim još malo odraste pre nego što mu saopšti istinu, što je uradio godinu dana kasnije.

- Nema veze, ti si moj otac i to je tako - rekao je Tim svom ocu.

Ne želeći da preko svega pređu tek tako, DŽonsonovi su angažovali advokata i uz pomoć "AncestruDNA" testa uspeli su da pronađu Timovu tetku, a preko nje i njegovog oca Devina Meknila.

Isprva, Devin i njegova supruga Keli nisu želeli ni da čuju za DŽonsonove, ali su u međuvremenu ipak pristali da pogledaju medicinske nalaze i upoznaju dečaka. Takođe su, vremenom, pristali i na test očinstva koji je zaista potvrdio da je Devin Timov otac.

Ispostavilo se da su obe porodice, u razmaku od sat vremena, u istom centru radili vantelesnu oplodnju i da je došlo do katastrofalne greške.

- Nisam mogao da verujem šta se desilo. Koristili su njegov materijal u procesu oplodnje moje žene - rekao je Vaner.

Zajedničkim silama tužili su centar za veštačku oplodnju, a Tim je ipak imao tu sreću da upozna svog biološkog oca i svoju polubraću.

BONUS VIDEO: