Како преносе аустријски медији, човек је становао у овом делу државе, а реч је о држављанину Србије (47) који је након што је покушао да побегне, убијен хицима од стране аустријске полиције.

- У полицијској акцији у уторак увече око 20 часова, убијен је Србин, чији идентите још увек није познат јавности. Наиме, инцидент су полицији пријавиле комшије, када је Србин најпре почео да баца ствари кроз прозор свог стана, а потом испалио неколико хитаца у стану где је боравио - пишу аустријски медији.

Полиција је убрзо стигла на лице места и опколила како целу зграду, тако и подручје овог округа, а на терен су такође изашле и спасилачке екипе, као и ватрогасци.

С обзиром на то да се мушкарац забарикадирао у стану, преговарачка екипа је покушала пре свега да ступи у контакт са њим, након чега су били принуђени да у стан уђу насилним путем.

Фото: Танјуг/АП

 

Дошло и до експлозије

- Покушали су да разговарају са њим, међутим, како се сумњало да мушкарац можда није био сам у стану с обзиром на то да су се чули гласови иза врата, аустријска полиција је донела одлуку да уђу у стан насилно - додају они и такође наводе да у стану ипак није било никога осим Србина, који је намерно појачао тон на телевизору како вероватно не би чуо преговарачки тим.

Након што је аустријска полиција упала у стан, Србин је трчећим кораком кренуо ка њима да побегне, када се првобитно веровало да је био наоружан, у тим моментима дошло је до силовите експлозије из стана и пуцњаве од стране аустријске полиције, те још увек није утврђено да ли је човек умро од последица рањавања или експлозије највероватније гаса. Такође, у овом инциденту, било је више повређених, међу којима су и људи из службе хитне помоћи који су били то вече на лицу места.

Како је речено на конференцији за новинаре, сада се чекају резултати обдукције који ће показати од чега је тачно преминуо Србин. Иначе, у његовом стану је пронађен празан пиштољ, као и неколико ножева.

Фото: Танјуг/АП

 

Подсећања ради, у овом делу Аустрије, крајем фебруара, полиција је пронашла унакажено тело Србина, након чега је испливало да је мушкарац најпре испребијан и избоден у пределу горњег дела тела, те да су му одсечени и прсти, што је указало на то да је жртва очигледно свирепо мучена пре убиства.

Иначе, полиција је тада дошла у његов стан због пријаве да се у њему производи марихуана. Након што су упали у стан, поред дроге, пронађен је леш мушкарца у поодмаклој фази распадања, као и комплетна опрема за касапљење и цишћење, али и документа тројице Срба.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: