Kako prenose austrijski mediji, čovek je stanovao u ovom delu države, a reč je o državljaninu Srbije (47) koji je nakon što je pokušao da pobegne, ubijen hicima od strane austrijske policije.

- U policijskoj akciji u utorak uveče oko 20 časova, ubijen je Srbin, čiji identite još uvek nije poznat javnosti. Naime, incident su policiji prijavile komšije, kada je Srbin najpre počeo da baca stvari kroz prozor svog stana, a potom ispalio nekoliko hitaca u stanu gde je boravio - pišu austrijski mediji.

Policija je ubrzo stigla na lice mesta i opkolila kako celu zgradu, tako i područje ovog okruga, a na teren su takođe izašle i spasilačke ekipe, kao i vatrogasci.

S obzirom na to da se muškarac zabarikadirao u stanu, pregovaračka ekipa je pokušala pre svega da stupi u kontakt sa njim, nakon čega su bili prinuđeni da u stan uđu nasilnim putem.

Foto: Tanjug/AP

 

Došlo i do eksplozije

- Pokušali su da razgovaraju sa njim, međutim, kako se sumnjalo da muškarac možda nije bio sam u stanu s obzirom na to da su se čuli glasovi iza vrata, austrijska policija je donela odluku da uđu u stan nasilno - dodaju oni i takođe navode da u stanu ipak nije bilo nikoga osim Srbina, koji je namerno pojačao ton na televizoru kako verovatno ne bi čuo pregovarački tim.

Nakon što je austrijska policija upala u stan, Srbin je trčećim korakom krenuo ka njima da pobegne, kada se prvobitno verovalo da je bio naoružan, u tim momentima došlo je do silovite eksplozije iz stana i pucnjave od strane austrijske policije, te još uvek nije utvrđeno da li je čovek umro od posledica ranjavanja ili eksplozije najverovatnije gasa. Takođe, u ovom incidentu, bilo je više povređenih, među kojima su i ljudi iz službe hitne pomoći koji su bili to veče na licu mesta.

Kako je rečeno na konferenciji za novinare, sada se čekaju rezultati obdukcije koji će pokazati od čega je tačno preminuo Srbin. Inače, u njegovom stanu je pronađen prazan pištolj, kao i nekoliko noževa.

Foto: Tanjug/AP

 

Podsećanja radi, u ovom delu Austrije, krajem februara, policija je pronašla unakaženo telo Srbina, nakon čega je isplivalo da je muškarac najpre isprebijan i izboden u predelu gornjeg dela tela, te da su mu odsečeni i prsti, što je ukazalo na to da je žrtva očigledno svirepo mučena pre ubistva.

Inače, policija je tada došla u njegov stan zbog prijave da se u njemu proizvodi marihuana. Nakon što su upali u stan, pored droge, pronađen je leš muškarca u poodmakloj fazi raspadanja, kao i kompletna oprema za kasapljenje i cišćenje, ali i dokumenta trojice Srba.

(Kurir)

BONUS VIDEO: