Интервју на Иксу каснио је више од 40 минута, и по Масковом мишљењу, у питању су били "масовни сајбер напади", али узрок квара није био сасвим јасан, пише Гардијан.

Трамп је разговор започео препричавањем неуспелог атентата на њега, 13. јула на митингу у Батлеру у Пенсилванији, који ће, како је рекао, поново посетити у октобру.

- Било је то чудо. Да нисам окренуо главу, не бих сада разговарао са вама - рекао је Трамп Маску, јавља Танјуг.

Иначе, Маск је уочи избора 2020. године подржао актуелног америчког председника Џозефа Бајдена, а у међувремену се "пребацио" у Трампов табор и хвалио је његову храброст током покушаја атентата. 

Фото: Профимедиа

 

Он је затим причао о својим антиимиграционим ставовима, упозоравајући на "непоштене" људе који покушавају да уђу у земљу преко америчко-мексичке границе.

- То су људи који су у затвору због убистава и других ствари, и њих пуштају у нашу земљу - рекао је Трамп.

Трамп је затим говорио о највероватнијој демократској кандидаткињи на изобрима, Камали Харис и рекао да је "уништила" Калифорнију када је тамо обављала функцију државног тужиоца, а касније била и њен сенатор.

 

 

Такође, Трамп је изразио љутњу што је актуелна потпредседница Камала Харис постала кандидат демократа на недавним изборима уместо председника Џоа Бајдена који је повукао своју кандидатуру рекавши да је то „државни удар“.

- Од када је почела цела ова превара , она није дала ниједан интервју - рекао је Трамп, који је после промене изгубио сву предност у анкетама.

Иначе, Камила Харис је осудила овај интервју и назвала га примером Трамповог "екстремизма и опасног програма Пројекта 2025".

- Целокупна Трампова кампања је у служби људи попут Илона Маска и њега самог, односно богаташа који су заљубљени у саме себе и који ће продати средњу класу - рекао је портпарол Харисине кампање Џозеф Костело.

Фото: Танјуг/АП

 

Како преносе медији, бивши председник САД је на тренутке звучао као да шушка па су неки од слушатеља коментарисали да звучи као лик из цртаног филма, док су други сугерисали како би се могло да се ради о компресији звука.

У наставку је Трамп поновио своје бројне претеране тврдње, попут оне да Русија не би напала Украјину да је он остао на функцији председника, похвалио је руског председника Владимира Путина, председника Кине Си Ђинпинга и севернокорејског лидера Ким Џонг Уна, говорећи да су они „врх”, преноси хрватски Вечерњи лист.  

Фото: ЕПА

 

Како је Гардијан оценио, Маск је сугерисао да би могао да помогне у будућој Трамповој администрацији као члан "комисије за ефикасност владе".

- Волео бих то за тебе. Ти си највећи резач - рекао је Трамп, мислећи на Маскову склоност ка масовним отпуштањима.

Пре самог интервјуа, Трамп се вратио на друштвену мрежу Икс тако што је послао неколико порука у понедељак, што је био први пут за годину дана да је користио мрежу која му је била главни извор комуникације у претходним кампањама, као и током мандата у Белој кући.

Маск је подржао Трампа у тврдњама о изборној превари на последњим председничким изборима, а такође је и основао специјалну групу која финансијски подржава Трампову кампању.

БОНУС ВИДЕО: