Отац Поповић каже да нас ђаво одваја од суштине кад кажемо да нам у животу не треба нико.

- Мени не треба нико. Само ја и Бог - размишљање је које, како наводи и упозорава свештеник, носи са собом бројне замке јер се на тај начин одвајамо од породице, постајемо лењи и нама је лакше управљавати без опирања. На тај начин човек учи да воли самоћу, а наш свештеник истиче да такав однос према животу може бити опасан.

- Ђаво је тиме ударио на суштину спасења човека, а човек и даље има утисак да је Божји и да служи Богу. После тога је све веома лако - започео је причу отац на свом Фејсбук профилу.

ФОТО: Принтскрин Јутјуб Oтац Предраг Поповић

 

Даље је наставио да објашњава шта се дешава кад се човек одвоји од суштине, коју је на почетку поменуо, и колико је важно да тај исти човек буде уз своје ближње и своју породицу да би у будућности просперирао, а не утонуо у летаргију и учмалост сопственог живота.

- Кад човек изађе из заједнице, кад човек изађе из породице, веома је лако њиме манипулисати. Прва ствар коју 'демон' ради када уђе у човека јесте то да га одваја од породице. И човек почиње да воли да је сам и у својим мислима - објаснио је Поповић.

БОНУС ВИДЕО: