Генерал ВРС Ратко Младић се иначе налази у болници од априла због немогућности кретања што је према наводима његовог сина изазвало додатне компликације. Дарко Младић наводи да је у понедељак прошле седмице отишао у Холандију како би посетио оца, али му је јављено да је он повређен и да је пребачен у цивилну болницу.

- Јавили су нам да је доживео тај пад и велики ударац у главу пошто се онесвестио у стојећем положају и пао. Тада су га, ваљда, дигли. Рекли су нам да не долазимо у посету. Онда смо ишли у ту грађанску болницу да га видимо - рекао је Дарко.

Додао је да је генерал био свестан, али да не зна уопште како је пао.

- Ту је задржан два дана па враћен. Стање је непромењено у смислу да је везан за кревет и да је веома осетљиво - рекао је Дарко Младић.

Указао је на то да је генералово стање и даље веома лоше односно да је везан за кревет и да не може да брине о себи од када су престали да му раде бубрези.

Фото: Танјуг/АП

 

- Не могу да кажем да се стање погоршало, али ни да се побољшало - рекао је Дарко Младић.

Наводи да у хашком притвору није права болница него више стационар, па за било шта озбиљније немају ресурсе, тако да је генерал Младић и раније пар пута пребациван у цивилну државну болницу када је имао неке интервенције или посматрања.

Генерал Младић после пада има додатне компликације, огроман притисак, који не може да се спусти ни после неколико дана.

- Ми смо сада слабо у контакту, али и даље комуницирамо - рекао је Дарко.

Младић подсећа да су од априла његовог оца посетила два српска лекара, нефролог и неуропсихијатар, од којих су добијени извештаји.

Фото: А. Станковић

 

- Потпуно нам је јасно, што се тиче отказивања бубрега у априлу, због чега је завршио у болници и био у животној опасности, да је то грешка њихових лекара у Хагу, иако они то негирају. То се десило њиховом грешком, а не из необјашњених разлога, како њихови доктори кажу, него је јасно да није вођено рачуна о губитку течности - рекао је Дарко.

Ратко Младић, подсетимо, суђен је пред Хашким трибуналом у јуну 2021. године на доживотни затвор. Због лошег здравственог стања Младићева породица и браниоци су више пута тражили да му се омогући лечење на слободи, али ти захтеви су одбијани.

Младић је оперисан 8. јануара у холандској болници и уграђен му је пејсмејкер.

(РТРС)

БОНУС ВИДЕО: