Да сте младу музичарку Машу Марковић пре десетак година питали да ли мисли да ће икада наступати на главној бини "Нишвила" и то у "банди" евровизијске представнице Србије (на пример, Ане Ђурић Констракте), вероватно би вам одговорила негативно. Или макар са "надам се" и "то ми је животни сан". Поготово јер је тада радила као редар на фестивалу и "цепкала" карте на улазу у Нишку тврђаву.

Међутим, снови се понекад остварују и то на потпуно неочекиване начине. Басисткиња која подједнако добро свира и клавир и гитару, једног дана је добила једноставну поруку на Инстаграму и то од Констрактине "Земље грува":

- Да ли желиш да свираш са нама?

И тако је све кренуло, а данас она наступа са популарним бендом и живи свој сан.

Фото: А. Илић

 

 

- Важно је вежбати и трудити се, веровати у све то и обавезно кретати се у друштву музичара. Наравно да је потребно и нешто среће, јер је мени само једног дана стигла порука на Инстаграму, од "Земље грува" да ли желим да свирам са њима. Ја сам из нишког бенда просто преко ноћи отишла у Београд. Важно је слушати добре музичаре, вежбати и радити својим темпом на свој начин - поручује Маша која је са поменутим бендом ове године наступила на "Нишвилу" у свом родном Нишу.

Марковићева се после позива "Земље грува" преселила у српску престоницу, где се поред музике бави и - канцеларијским послом.

- Иако сам завршила средњу музичку школу и похађала
Музичку академију, у Београду имам канцеларијски посао, али сам у главни град отишла због свирке са бендом - каже искрено ова двадесетшестогодишњакиња за "Нишкевести".

Фото: АТА имагес

 

 

И Констракта се осврнула на начин како је "Земља грува" ангажовала басисткињу.

- Чуда се дешавају. Ми смо Машу пронашли на мрежама, контактирали је и ето је она ту код нас. Да, снови се остварују! Неки да... Али, пазите шта сањате - поручила је Ана Ђурић.

БОНУС ВИДЕО: