Da ste mladu muzičarku Mašu Marković pre desetak godina pitali da li misli da će ikada nastupati na glavnoj bini "Nišvila" i to u "bandi" evrovizijske predstavnice Srbije (na primer, Ane Đurić Konstrakte), verovatno bi vam odgovorila negativno. Ili makar sa "nadam se" i "to mi je životni san". Pogotovo jer je tada radila kao redar na festivalu i "cepkala" karte na ulazu u Nišku tvrđavu.

Međutim, snovi se ponekad ostvaruju i to na potpuno neočekivane načine. Basistkinja koja podjednako dobro svira i klavir i gitaru, jednog dana je dobila jednostavnu poruku na Instagramu i to od Konstraktine "Zemlje gruva":

- Da li želiš da sviraš sa nama?

I tako je sve krenulo, a danas ona nastupa sa popularnim bendom i živi svoj san.

Foto: A. Ilić

 

 

- Važno je vežbati i truditi se, verovati u sve to i obavezno kretati se u društvu muzičara. Naravno da je potrebno i nešto sreće, jer je meni samo jednog dana stigla poruka na Instagramu, od "Zemlje gruva" da li želim da sviram sa njima. Ja sam iz niškog benda prosto preko noći otišla u Beograd. Važno je slušati dobre muzičare, vežbati i raditi svojim tempom na svoj način - poručuje Maša koja je sa pomenutim bendom ove godine nastupila na "Nišvilu" u svom rodnom Nišu.

Markovićeva se posle poziva "Zemlje gruva" preselila u srpsku prestonicu, gde se pored muzike bavi i - kancelarijskim poslom.

- Iako sam završila srednju muzičku školu i pohađala
Muzičku akademiju, u Beogradu imam kancelarijski posao, ali sam u glavni grad otišla zbog svirke sa bendom - kaže iskreno ova dvadesetšestogodišnjakinja za "Niškevesti".

Foto: ATA images

 

 

I Konstrakta se osvrnula na način kako je "Zemlja gruva" angažovala basistkinju.

- Čuda se dešavaju. Mi smo Mašu pronašli na mrežama, kontaktirali je i eto je ona tu kod nas. Da, snovi se ostvaruju! Neki da... Ali, pazite šta sanjate - poručila je Ana Đurić.

BONUS VIDEO: