Подсетимо, за данас су најављене непогоде на западу и југу Србије док су сутра на "удару" централни и северни делови земље са Београдом.

Топло и нестабилно време

Пљускови и грмљавине данас после подне и увече (19.08.) биће чешћи на западу и југу Србије, док ће на северу и истоку бити суво са сунчаним интервалима и даље са максималном температуром око 35 °С.

У уторак (20.08.) променљиво облачно, топло, спарно и нестабилно, местимично с краткотрајном кишом и локалним пљусковима са грмљавином, чешћим у централним и јужним крајевима Србије. Пљускови ће понегде бити праћени градом и јаким или олујним ветром. Ван грмљавинских развоја ветар ће бити слаб до умерен, различитих смерова, у доњем Подунављу, Браничеву и Банату повремено и појачан, јужни и југоисточни. Најнижа температура од 16 до 22 °С, а највиша од 27 °Ц на западу и југу Србије до 34 °С у Банату.

Фото: РХМЗ принтсрин

 


У среду (21.08.) променљиво облачно и нестабилно, местимично са пљусковима и грмљавином. Од четвртка (22.08.) падавине ће, уз дневни развој облачности, бити чешће у брдско-планинским пределима југозападне, јужне и источне Србије, док ће у осталим крајевима углавном бити суво са сунчаним интервалима. Максимална температура од 30 до 36 °С.

БОНУС ВИДЕО: