Кети Јунг је 1999. у својој 62. години добила награду за најмањи обим струка у корсету, а исти тај рекорд држи и данас у 87. години. 

Кети је висока 172 центиметара, а обим њеног струка у косрсету је 38.1 центиметар. Када није у корсету, Кетин струк је обима 53.34 центиметара. 

Са 18 година је први пут носила корсет, али је у својим 30-им почела да га носи константно. Њен струк је био обима од 66.4 центиметара, али временом се смањивао захваљујући њеној "модној" навици. Никада није имала операцију да би дефинисала струк.

И даље, Кети 23 сата дневно проведе у корсету, а скида га само при туширању.

 

 

Како је открила за "Guinness World Records", не држи ниикакву дијету, нити тренира да би одржавала линију. Није јој никада била намера да постави светски рекорд, како је открила ова мајка троје деце.

Њено интересовање за викторијанску моду инспирисало ју је да носи корсете.

- Нисам имала намеру да смањим свој природан струк, али то је дошло уз моју љубав према корсетима - наводи она.

Како наводи, мали струк не смета њеном дисању, а није је ни "пореметило" здравствено. Она и даље вози, иде на пецање и чисти.

 

 

- Ако имате проблем са дисањем, онда не носите корсет како треба. Ношење корсета описујем као обрнуту трудноћу. Испомера вам органе на другачија места, али ништа што штети  вашем телу - каже она.

БОНУС ВИДЕО:

(Она.рс)