Keti Jung je 1999. u svojoj 62. godini dobila nagradu za najmanji obim struka u korsetu, a isti taj rekord drži i danas u 87. godini. 

Keti je visoka 172 centimetara, a obim njenog struka u kosrsetu je 38.1 centimetar. Kada nije u korsetu, Ketin struk je obima 53.34 centimetara. 

Sa 18 godina je prvi put nosila korset, ali je u svojim 30-im počela da ga nosi konstantno. NJen struk je bio obima od 66.4 centimetara, ali vremenom se smanjivao zahvaljujući njenoj "modnoj" navici. Nikada nije imala operaciju da bi definisala struk.

I dalje, Keti 23 sata dnevno provede u korsetu, a skida ga samo pri tuširanju.

 

 

Kako je otkrila za "Guinness World Records", ne drži niikakvu dijetu, niti trenira da bi održavala liniju. Nije joj nikada bila namera da postavi svetski rekord, kako je otkrila ova majka troje dece.

NJeno interesovanje za viktorijansku modu inspirisalo ju je da nosi korsete.

- Nisam imala nameru da smanjim svoj prirodan struk, ali to je došlo uz moju ljubav prema korsetima - navodi ona.

Kako navodi, mali struk ne smeta njenom disanju, a nije je ni "poremetilo" zdravstveno. Ona i dalje vozi, ide na pecanje i čisti.

 

 

- Ako imate problem sa disanjem, onda ne nosite korset kako treba. Nošenje korseta opisujem kao obrnutu trudnoću. Ispomera vam organe na drugačija mesta, ali ništa što šteti  vašem telu - kaže ona.

BONUS VIDEO:

(Ona.rs)