Старији брат Марије Шерифовић, Душан, преминуо је 2013. године након дуге борбе са тешком болешћу. Марија је једном приликом само отворила душу и поделила емотивне детаље о свом брату, који је био из првог брака њиховог оца Рајка.

Фото: Јутјуб принтскрин/ Марија Серифовиц

 

Душан Шерифовић био је важна особа у животу Марије Шерифовић, познате певачице и победнице Евровизије 2007. године. 

Душану је још као детету дијагностикована озбиљна срчана болест, због чега је био оперисан у Лондону. Нажалост, ни најбољи лекари нису могли да продуже његов живот. Преминуо је у 42. години, остављајући за собом многе који су га волели.

Фото: АТА имагес

 

Марија Шерифовић је у емисији „На терапији са Славицом Ђукић Дејановић" изјавила:

- Душан је био мој брат из Рајковог првог брака. Он је био једна бескрајно добра и посебна душица - потврдила је да га је много волела и да је на његовој сахрани било пуно људи.

Марија Шерифовић има и млађег полубрата Данијела Павловића, са којим је у одличним односима. Заједно воде школу певања, што показује да су породичне везе и даље јаке и подржавајуће, упркос прошлим трагедијама.

О сурогат мајчинству

Подсетимо, Марија је сина добила помоћу сурогат мајке, а како то у Србији није дозвољено, те јавност не зна како тачно сурогат мајчинство функционише, певачица је недавно гостујући у емисији "Амиџи шоу" отворено говорила на ту тему.

- У Америци сам од 2014., то тада није било актуелно. Немамо довољно времена да детаљно причамо о овоме, да испричам све, можда ће некоме то помоћи, врло вероватно да би. Све што сам урадила, урадила сам по савету у том тренутку најбољих доктора у САД. У мом једином интервјуу рекла сам, након неких покушаја неуспелих, једно једино решење је било то - рекла је Марија, а потом објаснила:

- Ужасно ми смета што на Балкану, уз дужно поштовање свим нормалним, цивилизованим људима, људи седе испод камена. Ја седим у Америци, сунчам се и читам како људи седе у дневницима, емисијама, јутарњим програмима и говоре како је та жена везана за радијатор, како је она малтретирано лице, како је то... Господо драга, ради се о процедури која захтева на хиљаде докумената, потписаних папира. Моја сурогат мајка је имала свакога дана масаже, чистачицу у кући... Тамо се не ради о робовласништву - рекла је Марија.

(Блиц)