- Свих петорица окривљених тренутно се бране са слободе, након привођења и задржавања у Полицијској станици Земун, пуштени су из притвора, све док траје прикупљање доказа о томе како је уопште дошло до туче, да ли су задобијене повреде оштећеног који је и позвао полицију, одраније и колики је тачно степен повреда - каже незванично извор за Курир и подсећа да се претпоставља да је до сукоба дошло због свађе око паркинг места.

Окривљени су иначе 19. августа задржани због постојања основане сумње да су извршили по једно кривично дело Учествовање у тучи на тај начин што су у Земуну на паркингу, најпре започели вербалну расправу око слободног паркинг места, а потом учествовали у тучи у којој је оштећеном М.Ђ. (52) нанесена тешка телесна повреда у виду прелома носа са дислокацијом, речено је раније из Трећег основног јавног тужилаштва.

Поводом овог инцидента, Курир је ступио у контакт са адвокатом Ђорђем Вучићем, иначе браниоцем осумњичених, оца и двојице синова, који се огласио након њиховог пуштања на слободу.

- Као адвокат поменутих лица, а поводом критичног догађаја од 19. августа 2024. године који се одиграо у Улици Марије Бурсаћ у Земуну, моја је дужност превасходно да заштитим права својих клијената, тако што ћу замолити да се поштује претпоставка невиности док траје поступак - рекао је адвокат Ђорђе Вучић за Курир и додао да се и даље прикупљају сви докази.

Иначе, с обзиром на то да је истрага и даље у току, још увек се утврђује и степен повреда оштећеног, али и то како је тачно дошло до сукоба међу поменутим учесницима. - Након спроведених доказних радњи, а на основу прикупљених доказа, утврдиће се чињенично-правни склоп целокупног догађаја, односно утврдиће се тежина телесних повреда које су задобили учесници критичног догађаја, разлози због којих је дошло до наведеног конфликта, као и ко је све био учесник и коме су све и на који начин нанете телесне повреде - навео је бранилац осумњичених.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: