Глумац Маринко Маџгаљ оставио је неизбрисив траг на домаћој глумачкој сцени. Смрт глумца је шокирала читав регион, а његови сарадници и пријатељи су увек изражавали своје поштовање према Маџгаљу с дубоким емоцијама.

Маринку је 2015. године дијагностикован рак панкреаса, а болест је дуго крио од својих најмилијих. Убрзо је уследила и прва операција, а иако је у једном тренутку јавности деловало да се његово здравствено стање побољшава, истина је била нажалост супротна.

Када су му лекари саопштили да му је остало још три месеца живота, он се трудио да их искористи максимално до последњег тренутка. Снимао је серију у Црној Гори, ишао је на хемотерапије, борио се, и проводио сваки моменат са својом породицом.

Фото: АТА имагес

 

Двадесет дана пред смрт одлучио се на важан корак како би испунио своју велику жељу - крстио се у манастиру Острог. Био је веома слаб и тај чин је једва издржао. Ипак, дао је све од себе да продужи свој живот кроз молитве и духован живот.

Велика жеља за животом није га напустила до последњег тренутка.

- Много се физички променио. Деловао је некако уморно, исцрпљено. Желим да га људи памте онаквог какав је био, леп, весео, насмејан, пун живота. На крају, нажалост, није тако изгледао. Сви смо веровали да ће се догодити неко чудо, да ће нам Бог у томе помоћи. Пре двадесетак дана Маки ме је позвао и рекао ми је да жели да му будем крштени кум. То је за мене била велика привилегија. Нисам био крштен, па сам прво ја морао да примим свету тајну да бих био његов кум. Крстио сам га под Острогом - рекао је тада глумац и његов велики пријатељ Душан Ковачевић.

Фото: И. Маринковић

 

Бескрајну харизму Маринко Маџгаљ показао је кроз многобројне ликове попут Сафета из "Рањеног орла", доктора Косте Божића у "Греху њене мајке", Чеде Веље из "Црног Грује"... На даскама које живот значе се такође изванредно показао.

Осим глумом, публику је очарао и као певач. Група коју је основао са Огњеном Амиџићем, Фламингоси доживела је огроман успех. 2006. године су са покојним певачем Луисом отпевали дует "Луди летњи плес" са којим су освојили прво место на Беовизији, након чега је требало да представљају Србију на Евровизији у Атини, али нажалост, до тога сплетом неких других околности није дошло. Међутим песма је посла велики хит који се тог лета слуша широм региона.

Фото: АТА имагес/Принтскрин/Јутјуб/ AmiG Show

 

Последња песма

Тог 26. марта 2016. године изгубио је лавовску битку коју је водио са тешком болешћу.

Његова остварења остаће заувек добро упамћена, а дирљиви стихови које је отпевао у својој последњој песми никада неће избледети:

"Ако те некада сретнем, хоћу да смејеш се поново и да ти врате сву љубав коју сам ти ја једном однео...”

Ало