Затворена је једна трака ауто-пута Лесковац - Ниш.

Како је потврђено у нишкој полицији, због густог дима тренутно је у прекиду саобраћај у смеру ка Нишу на тој деоници.

- На терену су три припадника ватрогасно спасилачке јединице са једним возилом. Гашење пожара отежава ветар - кажу у нишкој полицији.

Саобраћај у коловозним тракама у правцу Лесковца се обавља несметано.

Пожари букте широм Србије

Подсетимо, шумски пожари дивљају на неколико локација у Србији, а у деловима општина Пирот и Димитровград проглашена је ванредна ситуација.

Најтеже је у околини села Крупац изнад којег гори шума, а грађани су направили баријере како се ватра не би приближила кућама. Борба са пожарима током ноћи била је и у селима Смиловци и Басара. Тешка ноћ на Видличу, али и у његовом подножју.

Мештани села Крупац код Пирота су упутили драматичан апел свима који могу да дођу и помогну да се спречи ширење ватре према селу.

Из МУП-а је саопштено да је током јучерашњег дана забележено 179 пожара на отвореном простору, а да су тренутно највећи активни пожари на територији Пирота, Кучева, Жагубице, Црног врха и Таре. У последњих седам дана припадници Сектора за ванредне ситуације интервенисали су на 893 пожара на отвореном простору, а за исти период прошле године имали су 393 реаговања на отвореном простору.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: