Zatvorena je jedna traka auto-puta Leskovac - Niš.

Kako je potvrđeno u niškoj policiji, zbog gustog dima trenutno je u prekidu saobraćaj u smeru ka Nišu na toj deonici.

- Na terenu su tri pripadnika vatrogasno spasilačke jedinice sa jednim vozilom. Gašenje požara otežava vetar - kažu u niškoj policiji.

Saobraćaj u kolovoznim trakama u pravcu Leskovca se obavlja nesmetano.

Požari bukte širom Srbije

Podsetimo, šumski požari divljaju na nekoliko lokacija u Srbiji, a u delovima opština Pirot i Dimitrovgrad proglašena je vanredna situacija.

Najteže je u okolini sela Krupac iznad kojeg gori šuma, a građani su napravili barijere kako se vatra ne bi približila kućama. Borba sa požarima tokom noći bila je i u selima Smilovci i Basara. Teška noć na Vidliču, ali i u njegovom podnožju.

Meštani sela Krupac kod Pirota su uputili dramatičan apel svima koji mogu da dođu i pomognu da se spreči širenje vatre prema selu.

Iz MUP-a je saopšteno da je tokom jučerašnjeg dana zabeleženo 179 požara na otvorenom prostoru, a da su trenutno najveći aktivni požari na teritoriji Pirota, Kučeva, Žagubice, Crnog vrha i Tare. U poslednjih sedam dana pripadnici Sektora za vanredne situacije intervenisali su na 893 požara na otvorenom prostoru, a za isti period prošle godine imali su 393 reagovanja na otvorenom prostoru.

(Kurir)

BONUS VIDEO: