Ова необична одлука старице из Шангаја, чије се богатство процењивало на око 2,5 милиона евра, није била донесена олако и имала је своје јасне разлоге.

Госпођа Лиу, власница значајног богатства, првобитно је имала намеру да све што поседује остави својој деци. Међутим, током година, њени односи са децом су се погоршали, што је на крају довело до промене њеног тестамента. Наиме, када је бака Лиу оболела, ни једно од њене троје деце није је посећивало нити показивало интересовање за њено здравствено стање.

- Кад сам се разболела и остала на постељи, рекли су да сам им терет, а цео живот сам у ту децу улагала. Сад прође по неколико месеци, не сете се ни број да ми окрену.

Осим што је физички била удаљена од њих, деца су ретко показивала чак и основну бригу, ретко су је звала или се распитивала о њеном здрављу. Осећајући се занемарено и емотивно повређено, бака Лиу је одлучила да своју имовину преусмери на оне који су јој били најближи у најтежим тренуцима - своје кућне љубимце.

Фото: Профимедиа

 

Иако је Лиу желела да новац директно остави својим мачкама и псима, законски оквир у Кини не омогућава такву врсту тестамента.

Због тога је донела одлуку да имовину пренесе на локалну ветеринарску клинику уз стриктан услов да средства буду коришћена за бригу о њеним љубимцима и њиховим потомцима. Ова одлука је изазвала буру коментара на друштвеним мрежама.

Фото: З. Јовановић Мачак

 

Многи су изражавали разумевање за њену одлуку, док су други коментарисали колико је морала бити повређена да би се одлучила на овакав потез.

- Ово је био очајнички потез жене која се осећала изневерено од стране својих најближих - написао је један корисник друштвених мрежа. Други су је подржавали, говорећи: „Ако ме моја деца не буду поштовала и бринула о мени, урадићу исто!“

(Стил)

БОНУС ВИДЕО: