Једна од њих је и принцеза Марта Луиз од Норвешке. Она је својим изјавама веома привукла пажњу јавности. Она је убеђена да је осетљива на паранолмалне појаве те да може да разговара са анђелима.

Пре 12 година изгубила је званичну титулу када је одлучила да ради као видовњак, док је пре пет одбацила и титулу принцезе у комерцијалним подухватима.

Марта Луиз сматра да је важно "правити разлику између себе као приватне особе с једне стране, и као члана краљевске породице с друге стране", и, како каже, нада се да ће њени лични ставови бити тако посматрани, "а да други не морају да одговарају за њих".

Фото: Профимедиа

 

Можда и највише пажње Марта Луиз је привукла када је одлучила да се уда за свог шамана. Венчање ће се одржати овог викенда, али ни по чему неће асоцирати на класична венчања на каква смо навикли у краљевским породицама, преноси Курир. 

Норвешка принцеза удаје се за бисексуалног Американца Шамана Дурека уз неочеквани кодекс облачења, "латиноамеричку" забаву и излет бродом за све госте. 

Фото: Профимедиа

 

Овај 49-годишњак из Калифорније, на својој страници себе назива "шаманом шесте генерације", "божјим слугом и активатором енергије" који "демистифицира духовност" кроз своја учења.

У интервјуу за часопис "Vanity Fair", тврдио је да је васкрснуо из мртвих и рекао да му је, док је био дете, рођак предвидео да ће се једног дана оженити норвешком принцезом, преноси Јутарњи лист.

Поред тога, он продаје скупе златне медаљоне за које каже да спасавају животе.

Принцеза Марта Луиз објавила је своју везу с Веретом 2019. године, објавом на Инстаграму у којој је покушала да предухитри критике.

- За оне од вас који осећају потребу да критикују: Смирите се. Није на вама да бирате уместо мене или да судите о мени. Шаман Дурек је само човек с којим волим да проводим време и који ме испуњава - написала је тада.

Многи Норвежани још увек нису прихватили Верета, пишу локални медији, јер мисле да говори врло чудне ствари и да постоје важне културолошке разлике. Упркос духовним уверењима пара, церемонија венчања овог викенда поштоваће традиционалнији канон у складу с литургијом венчања Норвешке цркве.

Када је веридба била објављена, норвешка државна телевизија НРК известила је да ће се Верет преселити у Норвешку и придружити краљевској породици и да ће бити без титуле. У среду је такође откривено да пар већ годину дана ради с Netflixom на "дубоком и дирљивом документарцу" о њиховој вези.

БОНУС ВИДЕО