Ален је на концерту са "Бијелим дугметом" дигао публику на ноге када је запевао песму "Пљуни и запјевај моја Југославијо".

Задруга загребачки драговољци бранитељи Вуковара траже и да се Исламовић прогласи непожељном особом у Хрватској.

О догађају се огласио и певач коме намера није била да неког испровоцира или увреди: 

Фото: АТА имагес

 

- Није нам била намера некога да испровоцирам, али међутим напали су погрешну кућу и прете са свих страна, а ја сам само радник певач у фирми 'Бијело дугме' које је власник господин Горан Бреговић. Ја узимам посао или одбијам 50 концерата и певање песама Бијелог дугмета - рекао је Исламовић за Клиx.ба.

Певач је дао и свој коментар на заставе које су се приказивале док је певао: 

- Шта иза мене виори и какве апликације се дешавају не знам, то је слагала фирма из Загреба, а репертоар смо свирали по Хрватској са оркестром за свадбе и сахране и то 7-9 концерата пре шест или седам година. Чак и Пулска арена је била, па и та пјесма 'Пљуни и запјевај моја Југославијо'. Данас по мени то је роцк пародија на стара времена - додао је.

Фото: АТА имагес/А. Ахел

 

После информације у медијима да Задруга тражи да се Исламовић прогласи непожељном особом у Хрватској, где с породицом живи годинама, Ален је истакао да добија ужасне претње: 

- Претње прелазе сваки укус људскости, уносе немире у моју породицу. Права адреса да тражите објашњење је Горан Бреговић и нормално сви они који су били у Сплиту њих 12-15.000 на концерту. Претње и псовке и националне и шовинистичке, преко портала нису пут али ипак ја их скупљам нека се нађу не дао Бог ако се шта деси - закључио је Исламовић.

(Ало)

БОНУС ВИДЕО: