Након око два и по месеца врућина стигло је захлађење, а у наредним данима, иако је још увек лето, можемо да очекујемо и снег, како је на свом Фејсбук профилу написао метеоролог аматер Марко Чубрило.

"Ако у наредних 48 сати не буде већих промена, долази до озбиљног погоршања, опасности од локалних поплава и јачег хлађења. Викендом максимум понекад неће прећи +10 степени Целзијусових, већина планина у региону може на кратко да забели", написао је Чубрило.

Како је навео од петка можемо да очекујемо промену времена која ће трајати пет, шест дана. 

 

 

Из Републичког хидрометеоролошког завода рано јутрос објављена је најава. 

"Ујутро и пре подне облачно, местимично с кишом, углавном на подручју источне, централне и јужне Србије. Киша ће у свим крајевима Србије престати после подне и увече. Сутра (12. септембра) претежно сунчано и топло - максимална температура од 26 до 30 °Ц. У току ноћи ново наоблачење, а у западној половини Србије биће услова и за локалну појаву кише или пљуска са грмљавином. У кошавском подручју појачање југоисточног ветра.

Од петка (13. септембра) осетно захлађење с кишом, пљусковима и грмљавином у свим крајевима. У Војводини и на истоку Србије почеће да дува умерен и јак западни и северозападни ветар. Хладно време с кишом задржаће се и за дане викенда, али и почетком наредне седмице, а максималне температуре у већини места биће од 13 до 16 °Ц.

БОНУС ВИДЕО: