Nakon oko dva i po meseca vrućina stiglo je zahlađenje, a u narednim danima, iako je još uvek leto, možemo da očekujemo i sneg, kako je na svom Fejsbuk profilu napisao meteorolog amater Marko Čubrilo.

"Ako u narednih 48 sati ne bude većih promena, dolazi do ozbiljnog pogoršanja, opasnosti od lokalnih poplava i jačeg hlađenja. Vikendom maksimum ponekad neće preći +10 stepeni Celzijusovih, većina planina u regionu može na kratko da zabeli", napisao je Čubrilo.

Kako je naveo od petka možemo da očekujemo promenu vremena koja će trajati pet, šest dana. 

 

 

Iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda rano jutros objavljena je najava. 

"Ujutro i pre podne oblačno, mestimično s kišom, uglavnom na području istočne, centralne i južne Srbije. Kiša će u svim krajevima Srbije prestati posle podne i uveče. Sutra (12. septembra) pretežno sunčano i toplo - maksimalna temperatura od 26 do 30 °C. U toku noći novo naoblačenje, a u zapadnoj polovini Srbije biće uslova i za lokalnu pojavu kiše ili pljuska sa grmljavinom. U košavskom području pojačanje jugoistočnog vetra.

Od petka (13. septembra) osetno zahlađenje s kišom, pljuskovima i grmljavinom u svim krajevima. U Vojvodini i na istoku Srbije počeće da duva umeren i jak zapadni i severozapadni vetar. Hladno vreme s kišom zadržaće se i za dane vikenda, ali i početkom naredne sedmice, a maksimalne temperature u većini mesta biće od 13 do 16 °C.

BONUS VIDEO: