Наши стари баке и деке често су то јели када нису имали могућности за више, а за кромпир и сланину се увек имало, тако да је ранијих година ово јело било редован оброк српских трпеза на селу.

Легендарни глумац га је обично спремао зими уз пиво, али је и лети одличан оброк који може да се послужи за ручак или вечеру.

Фото: С. Сарић

 

 

Састојци:

  • 3 кромпира
  • мало кајмака
  • 6 шнита сланине

Припрема:

Немојте љуштити кору кромпира, него га само оперите и исечите на пола. Ставите у плех и пеците на 200 степени неких 15 минута.

Затим извадите и ставите преко сваког шниту сланине, мало кајмака и вратите да се пече. По жељи можете додати и неку црвену паприку.

Када буде готов додајте још мало кајмака и послужите уз хладно пиво.

(ЛепотеСрбије)

БОНУС ВИДЕО: