И док већина становника Европе изражава велико задовољство својим животом, неке веома популарне туристичке дестинације су дом за неке од најнезадовољнијих становника. У наставку погледајте шта су становници великих европских градова навели као разлоге за незадовољство.

10. Подгорица, Црна Гора

Подгорица, главни град Црне Горе, налази се на 10. месту листе најнезадовољнијих становника Европе. Упркос атрактивној обали која привлачи многе туристе, престоница не ужива исти ниво интересовања.

9. Мишколц, Мађарска

Мишколц, индустријско чвориште на североистоку Мађарске и четврти по величини град у земљи, бори се са распрострањеним незадовољством међу својим становницима. Нешто мање од половине његових становника ноц́у се не осец́а безбедно на улици, а само мање од 25 одсто њих верује да је у граду лако нац́и добар посао. Поред тога, локални здравствени систем, према испитаницима, није испунио очекивања многих становника.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Masha Zi (@mmashaadoesinsta)

 

8. Скопље, Северна Македонија

Скопље, главни град Северне Македоније, је међу европским градовима са најнижим нивоом задовољства становника. Само 13 одсто његових становника верује да се квалитет живота побољшао у последњих пет година, док су остали веома разочарани. Осим тога, вец́ина становника је изјавила да никоме у том граду не може веровати.

7. Рим, Италија

Иако је Рим водец́а туристичка дестинација у Европи, он је лоше рангиран у смислу задовољства становника. Само три одсто оних који живе у италијанској престоници верује да се њихов квалитет живота побољшао у последњих пет година. Такође, скоро половина Римљана сматра да овај град није добар за живот старијих.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pablo Castañeda (@iampcast)

 

6. Београд, Србија

У Београду, главном граду Србије, становници су посебно незадовољни животом. Само 38 одсто њених становника сматра да може да верује својим суграђанима. Чак 40% њих није задовољно својим послом. Такође, више од половине Београђана није задовољно организацијом градског превоза.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ical Wox (@ical_wox)

 

5. Напуљ, Италија

Упркос великој популарности међу туристима, Напуљ је други италијански град на листи ниског задовољства животом. Само 66 одсто његових становника изјавило је да је срец́но што живи у том граду. Осим тога, 42 одсто становника сматра да Напуљ није погодно место за младе породице, а скоро половина верује да град ноц́у није нимало безбедан.

4. Тирана, Албанија

Тирана, главни град Албаније, спада међу најнеповољније градове у Европи за живот, а само 66% становника каже да је задовољно условима живота. Скоро 60% становника сматра да град не нуди адекватне зелене површине.

3. Истанбул, Турска

У Истанбулу више од 60 одсто становника град не сматра погодним местом за старије особе, а мање од половине се осец́а безбедно када падне мрак. Поверење међу становницима је такође ниско, са само 27% који верује да се могу ослонити на друге у граду. Осим тога, само 10% људи сматра да је лако обезбедити добар и приступачан смештај.

2. Атина, Грчка

Упркос томе што је једна од бољих туристичких дестинација, Атина је лоше рангирана по питању задовољства становника. Само нешто више од 20 одсто становништва лако проналази добар посао у грчкој престоници. Скоро 60 одсто Атињана није задовољно јавним просторима у граду, а постоји и велико незадовољство због загађења ваздуха, пише Индеx.

1. Палермо, Сицилија

Палермо, главни град Сицилије, има најмање задовољних становника у Европи. 38 одсто његових становника рекло је да није задовољно животом у граду, а само четири одсто верује да има добар посао. Становници такође сматрају да је Палермо претерано бучан, а само шест одсто људи га оцењује као чист. Упркос овим проблемима, овај приморски град је веома популарна дестинација за одмор

(Жена Блиц)

БОНУС ВИДЕО: