Осам недеља пре избора, 5. новембра, телевизијска дебата АБЦ њуз - једина до сада заказана - представљала је и прилику и ризик за оба кандидата пред телевизијском публиком од десетина милиона гласача.

И док бројни аналитичари збрајају плусеве и минусе њиховог телевизијског обрачуна, на друштвеним мрежама се већ води прави "рат" њихових присталица.

Фото: Танјуг/АП

 

Тако су већ кренуле прве теорије завере везане за Харис, а у првом плану су њене слушалице (минђуше).

Тако се на X платформи појавила објава корисника "The Maverick Approach" у којој се тврди да је Харис "хакована" и да су уверени да је користила тајне слушалице током синоћње председничке дебате.

 

 

 

Наиме, Харис, који је раније тврдио да Bluetooth слушалице представљају безбедносни ризик, оптужена је да је носила слушалице прерушене у бисерне минђуше како би преко њих добила помоћ током 90-минутне дебате против Трампа у уторак.

Критичари тврде да су златне бисерне минђуше, које је Харис раније носила и за које се верује да су из "Тифанија", заправо пар аудио минђуша које је направила немачка старт-ап компанија НОВА.

 

 

 

 

- Моја слутња је била тачна. Оне су прве и једине бежичне слушалице на свету - написао је "The Maverick Approach" на X, додајући да "ништа није оно што изгледа".

Након бурне расправе у коментарима, исти корисник десет сати касније објавио је нови статус у којем тврди да је све била шала.

Фото: Танјуг/АП

 

- Не могу да верујем како је лако да тролујем и да све узнемирим. Овако вам то раде политичари. Иначе, Харис је била ужасна и нема јој помоћи. Да је заиста имала слушалице, то је за њу још гора чињеница - написао је "The Maverick Approach" на X.

(Jutarnji list)

БОНУС ВИДЕО: