Јелена Ђоковић често говори о томе како васпитава наследнике, а једном приликом је открила и како реагује на њихове свађе.

- Треба казати, рецимо, видим да сте се играли оне игре и сестра сматра да је сад на њу ред за играчку, а брат каже да је на њега ред. Ставите се у њихове ципелице, деца треба да виде да сте дошли као неутрална особа. Они ће наравно негирати све, али онда опет инсистирајте да се не зову погрдним именима, да не кажу једном другом - ти си лажов, грубијан… 

Фото: АТА имагес/А. Ахел

 

 

- Дакле, треба да постоје јасна правила у кући. Код мене је увек у кући договор. У ситуацијама кад се препиру кажем : "Хајмо сад тајм-аут, да свако каже шта жели". Ћерка, пошто је млађа, често неће да каже. Онда дам Стефану да каже шта он жели, па онда опет инсистирам да и Тара каже своје да бисмо дошли до решења, у супротном ћемо све по Стефановом - објашњавала је.

Она је такође наговестила да је родитељски посао најтежи посао.

- Грешим у родитељству и зато и тражим одговоре. Баш зато што не знам, зато и питам и истражујем. Имам сталне дилеме и наш посао је заиста тежак. То је најтежи посао јер обухвата све могуће улоге – психолога, доктора, кувара, менаџера. Сви смо у једном - каже Јелена Ђоковић.

Додаје да и се уз све обавезе око родитељства долазе и свакодневни стресови са којима се породице суочавају.

Фото: Танјуг АП

 

 

Како наводи, све што је до сада имала прилике да чује од реномираних стручњака труди се да примени и у животу своје породице. Међутим, није увек лако.

- Има тренутака када све падне у воду и ништа не функционише. То је обично када сам уморна и када заборавим све што сам научила. У таквим моментима требамо наћи начине да се смиримо, било медитацијом или једноставним дисањем - признаје Јелена.

Напомиње да је јако важно препознати тренутак када треба да повучемо кочнице.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО: