- Претпостављам да ће пасти до 100 литара кише у Саксонији и 150 до 200 литара у Баварској. Ниво водостаја ће порасти. Биће поплава, али још није јасно колико озбиљних. Локација олује је тачно онаква каква је и очекивана. Фокус је на Аустрији. Око Беча ће пасти 400 литара кише. То је полугодишња количина за Берлин - објашњава Јунг.

Иначе, у баварским Алпама јуче је пао први снег, а читаоци 24 сата из Баварске рекли су како их је снег изненадио.

- Ја и девојка смо таман ишли до града по намирнице и био је хаос када смо кренули низбрдо с летњим гумама. Разговарали смо с једном старијом госпођом, рекла је да никад овако није било у септембру, али и да година никад топлија није била у лето - рекао је.

Један мушкарац који ради у аустријском Насфелду казао је како су прогнозе су предвиђале да ће пасти снег, али да су с обзиром на доба године очекивали само суснежицу, преноси Јутарњи лист.

Фото: Танјуг/Немања Јовановић

 

- Међутим густ снег је нападао и задржао се, температуре су пале. Сада је већ мало боље, почео је да се топи, али сви су ту дошли на летовање и нису били спремни на овако захлађење. Највећа је паника настала јер смо с летњим гумама па је ризично возити. Трудимо се да ни не излазимо напоље. Причао сам с људима који су одавде, нико не памти да је снег пао овако рано и још да га је пало тако пуно - казао је за 24 сата.

Немачка метеоролошка служба (DWD) предвиђа како би идућих дана могло би пасти и до 50 центиметара свежег снега на надморској висини већој од 1500 метара, док су неки прогностички модели најављивали и више од два метра снега.

БОНУС ВИДЕО: