Неко ће размишљати о промени статуса и имаће прилику да спроведе нове креативне пројекте.

Аспект конјункције Сунца и Месеца је млад Месец, а 2. октобра је помрачење Сунца у залазећем лунарном чвору. Ово помрачење припада серији Сарос 8С, која је повезана са пренапрезањем и повредама. Зато период од 18. септембра до 2. октобра није добар за напоран физички рад, екстремне спортове и активну рекреацију.

Фото: Профимедиа

 

 

 Поставка лунарног чвора је прошлост са којом се морате растати и наставити даље. Да бисте нешто започели, морате направити простор за то. Помрачења постављају различите изазове за људе, све зависи од тога како човек живи и да ли следи свој водич – наталну карту.

Помрачење Сунца у Ваги различито утиче на мушкарце и жене. Сунце симболизује мушку енергију, Дух, Свест, Вољу. Ослабљено помрачењем, Сунце, које представља Его, самопоуздање и виталност, осец́ац́е се непријатно, а та енергија ц́е се преносити на све људе. Могу постојати проблеми са самоидентитетом, сумње у сопствене способности и потешкоће са самореализацијом.

Током овог периода, представницима јачег пола је теже да доносе одлуке и преузимају иницијативу; Истовремено, емоције се манифестују прилично јасно. Жене, напротив, постају уздржаније и смелије, спремније да преузму одговорност и додатни посао.

Фото: Shutterstock

 

 

 У новом лунарном месецу, који почиње помрачењем Сунца 2. октобра, успех ће постићи људи који су у стању да остану мирни, имају јаку интуицију, умеју да чују себе и разумеју мотиве других. Ови људи су лидери који имају добро развијено унутрашње језгро, тј. снагу воље и менталну чврстину.

Знак Ваге носи енергију равнотеже, равнотеже и хармоније. Карактерише сферу односа, сарадње и партнерства. Главни принцип знака Ваге је постизање и одржавање равнотеже и хармоније у размени са спољним светом.

Венера влада овим знаком зодијака, њен главни принцип је прави избор. Од 23. септембра планета се крец́е кроз Шкорпију, где има статус егзила, што ствара неповољну психолошку климу у тимовима и погрешне закључке једни о другима. Зато је овај знак посебно угрожен током помрачења Сунца.

Људи рођени на дан помрачења, коридора помрачења или средње тачке обдарени су необичним квалитетима. Помрачење Сунца 2. октобра појачава манипулације, издаје, равнодушности према партнеру, страх од усамљености. Повећаће се број растава, па чак и развода.

Фото: Профимедиа

 

 

Они у себи носе „природу“ помрачења, програм који је њиме дефинисан. Сама чињеница да је рођен током помрачења сугерише да је живот особе у великој мери повезан са догађајима који се не могу избећи и ситуацијама које се не могу променити.

Многи научници, високи функционери, јавне личности, војсковође и други људи који утичу на друштвене процесе рођени су у периодима помрачења.

Током помрачења су могућа избијања разних инфекција, загађење воде, удеси у хемијској производњи. Треба пазити да не постанете жртва преваре, завере или сплетки. Боље је у овом периоду бити мање у гужви и не улазити у свађе, иначе може доћи до тешких компликација. 

(Глоссy)

БОНУС ВИДЕО: