У Србији облачно и хладно, местимично са кишом и краткотрајним пљусковима који ц́е бити интензивнији увече и током ноц́и у Банату и Браничевском округу.

На високим планинама киша ц́е током дана прец́и у слаб снег. Ветар умерен и јак, а на северу и западу и са ударима олујне јачине, северозападни и западни, док ц́е само још ујутру и пре подне у Банату и источној Србији дувати слаб до умерен јужни и југоисточни ветар.

Најнижа температура од 7 до 11 степени, а највиша дневна од 11 до 16 степени, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод.

Време у Београду

У Београду облачно и хладно повремено са кишом. Ветар умерен и јак, ујутру и пре подне југозападни, а од средине дана у скретању на северозападни правац.

Најнижа температура од 9 до 11, а највиша дневна око 14 степени.

Фото: Н. Скендерија

 

 

Време наредних дана

Према изгледима времена за седам дана, у понедељак облачно и хладно са кишом и локалним пљусковима, а на високим планинама са суснежицом и снегом.

Дневна температура знатно испод просека за другу декаду септембра. Од уторка променљиво облачно, постепено топлије, са чешц́ом појавом кише и локалних пљускова.

РХМЗ издао упозорење 

Данас се на подручју Војводине, Мачве, Шумадије, као и на територији Београда, очекује већа количина падавина, од 20 до 40 мм за 24 х, а на подручју Баната и Браничевског округа падавине ће се наставити и током ноћи ка понедељку, па се тамо локално очекује и преко 40 мм, ообјавио је РХМЗ.

Фото: Танјуг/Тара Радовановић

 

 

УПОЗОРЕЊЕ ЗА ПОДРУЧЈЕ ВОЈВОДИНЕ И ЗАПАДНЕ СРБИЈЕ НА ЈАК И ОЛУЈНИ ВЕТАР 

Данас  ће на подручју Војводине и западне Србије дувати јак западни и северозападни ветар, који ће достизати и ударе олујне јачине.

УПОЗОРЕЊЕ ЗА ПОДРУЧЈЕ БЕОГРАДА НА ОБИЛНЕ ПАДАВИНЕ 

Данас се на територији Београда очекује већа количина падавина, од 20 до 30 мм за период од 24 х, локално и више.

Фото: Новости

 

 

БОНУС ВИДЕО