Савети оца Предрага Поповића одавно су већ популарни на друштвеним мрежама, а овога пута упутио је апел за све православне Србе.

Свештеник Предраг Поповић посаветовао је све православне Србе који су верници и у својим кућама држе иконе, да обавезно морају имати једну која је по њему неопходна да држи човека у менталном и духовном балансу сваки пут када је тешко, али и када у животу све иде како ваља.

 

 

- Не сме да постоји српска кућа која нема икону јасеновачких мученика у свом дому. Прво одајемо почаст и захвалност онима који су живот свој дали за своју веру. То су наши прародитељи, родитељи којима се поносимо. Јако добар нам је показатељ, шта су они имали и кроз какав пакао су они прошли, а шта ми имамо данас и шта показујемо. Они су наше смирење. Икона јасеновачких жртава треба да буде у сваком дому. Ко год да дође од других нација у наш дом и пита: "Шта је ово?", а ми ћемо да кажемо: "То су Срби и народи других нација, који су страдали убијени најгором могућом муком познатом људском роду на Земљи свих времена, а зато што су били Срби и зато што су били православни. Свака кућа браћо и сестре, треба да има икону јасеновачких мученика. Када год мислите да бесните да вам нешто фали, погледајте икону и смирићете се. Кад имате много тога, погледајте икону, спустићете се, она ће вас држати у балансу - поручио је отац Предраг Поповић. 

(Ало)

БОНУС ВИДЕО: