Saveti oca Predraga Popovića odavno su već popularni na društvenim mrežama, a ovoga puta uputio je apel za sve pravoslavne Srbe.

Sveštenik Predrag Popović posavetovao je sve pravoslavne Srbe koji su vernici i u svojim kućama drže ikone, da obavezno moraju imati jednu koja je po njemu neophodna da drži čoveka u mentalnom i duhovnom balansu svaki put kada je teško, ali i kada u životu sve ide kako valja.

 

 

- Ne sme da postoji srpska kuća koja nema ikonu jasenovačkih mučenika u svom domu. Prvo odajemo počast i zahvalnost onima koji su život svoj dali za svoju veru. To su naši praroditelji, roditelji kojima se ponosimo. Jako dobar nam je pokazatelj, šta su oni imali i kroz kakav pakao su oni prošli, a šta mi imamo danas i šta pokazujemo. Oni su naše smirenje. Ikona jasenovačkih žrtava treba da bude u svakom domu. Ko god da dođe od drugih nacija u naš dom i pita: "Šta je ovo?", a mi ćemo da kažemo: "To su Srbi i narodi drugih nacija, koji su stradali ubijeni najgorom mogućom mukom poznatom ljudskom rodu na Zemlji svih vremena, a zato što su bili Srbi i zato što su bili pravoslavni. Svaka kuća braćo i sestre, treba da ima ikonu jasenovačkih mučenika. Kada god mislite da besnite da vam nešto fali, pogledajte ikonu i smirićete se. Kad imate mnogo toga, pogledajte ikonu, spustićete se, ona će vas držati u balansu - poručio je otac Predrag Popović. 

(Alo)

BONUS VIDEO: