U Hrvatskoj je jutro osvanulo značajno hladnije u odnosu na protekle dane, a osećaj hladnoće dodatno pojačava umerena i jaka bura.

U gorju je zahlađenje još izraženije, a kako se može videti na veb kamerama, na Platku pada sneg.

U nastavku jutra sneg će na Platku nastaviti lepršati, a možda se najviši delovi Radeševa i zabele, piše Istramet.

Slično je stanje i na Zavižanu gde temperatura vazduha iznosi samo 0.1°C. Prema veb kameri DHMZ-a, sneg još uvek ne pada.

Na snazi je narandžasto upozorenje - opasno vreme za ceo Jadran, dok je preostali deo Hrvatske pod žutim upozorenjem - potencijalno opasno vreme; zbog obilne kiše izdata su upozorenja na moguće bujične poplave na Jadranu, objavio je u petak Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

Promena vremena zahvatila je delove Hrvatske. Najviše severozapadni deo, gde su temperature pale i za 15-ak stepeni. Jutros je u celoj Hrvatskoj oblačno i kišovito.

Temperatura vazduha u većem delu unutrašnjosti biće od 8 do 13 stepeni. Na severnom Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije od 11 do 16, a na srednjem i južnom Jadranu između 16 i 22 stepena.

Zbog obilne kiše izdata su i upozorenja na moguće bujične poplave na Jadranu. Duvaće jaka bura s olujnim udarima, naveli su jutros prognostičari DHMZ-a.

(Index.hr)