Глумица се није много променила, иако је од одласка са јавне сцене прошло три деценије.

Савина Гершак била је једана од најлепших глумица старе Југославије, мушкарци су губили главу за њом, а жене су јој завиделе.

Иако је доживела као веома млада успехе на великом платну, одлучила је да се повуче из света глуме са само 28 године, те да се посвети образовању.

Фото: Принтскрин/Јутјуб/ Klasik TV

 

Посветила психологији и великој каријери психотерапеута, а годинама је живела у Америци.

На изненађење публике која је није заборавила након тридесет година враћа се глуми филмом "“Елегија ловора”, а овако је о повратку говорила.

Фото: Архива Новости

 

- Повратак је био на више нивоа веома узбудљив. На првом месту вратила сам се тој старој Савини, деветнаестогодишњој девојци која трепери пред ауторитетом кинематографије. Затим долазак у Црну Гору где сам започела каријеру. Са толико сећања и успомена сам се срела по доласку у Дурмитор. Имала сам значајну глумачку паузу. Повратак пред камере је за мене ново искуство. Када сам почињала, филмови су се снимали на траци. Редитељи су гледали директно у глумце и у сцену која се непосредно одиграва испред њих. Данас глумца и редитеља раздваја монитор - рекла је Савина између осталог.

Многи су се питали и како глумица изгледа данас, да ии се много променила. Задржала је оно најважније, широки осмех, ведар дух и нежне црте лица.

(Недељник)

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".