Систем за аутоматску детекцију прекршаја прекорачења дозвољене брзине почеће са применом од понедељка, 16. септембра, на четири локације у Београду, где је дозвољена брзина кретања возила ограничена на 50 километара на час, саопштило је Министарство унутрашњих послова.

Систем ће се примењивати у Булевару Михајла Пупина - Бранков мост, раскрсници Булевара Николе Тесле и Улице Ушће, на раскрсници улица Антифашистичке борбе и Јурија Гагарина, као и у Булевару краља Александра код Ђерам пијаце.

Власнику возила којим је учињен прекршај биће упућен позив да у року од осам дана достави потпуне и тачне податке о идентитету лица које је учинило прекршај.

Фото: Новости/П. Милошевић

 

 

Уколико возилом у тренутку чињења прекршаја није управљао власник, власник возила дужан је да достави писану изјаву оверену од стране надлежног органа на основу које се на неспоран начин може утврдити које лице је управљало возилом у време чињења прекршаја.

У наредном периоду овај систем биће проширен и на одређени број локација на којима су, услед неприлагођене брзине, саобраћајне незгоде учесталије.

Управа саобраћајне полиције Министарства унутрашњих послова апелује на све возаче да поштују ограничења брзине кретања возила и да одговорним понашањем допринесу унапређењу безбедности саобраћаја, додаје се у саопштењу.

БОНУС ВИДЕО