Филм "Руски конзул“ редитеља Мирослава Лекића изабран је за српског кандидата за награду "Оскар“, саопштио је данас Филмски центар Србије.

Одлука о избору српског кандидата за 97. доделу награде Америчке академије филмске уметности и науке "Оскар" у категорији за најбољи међународни филм, донета је тајним гласањем у првом кругу, речено је у саопштењу.

Једна од запаженијих улога у филму "Руски конзул" јесте и лик Мирјане коју је тумачила глумица Даница Радуловић.

Фото: В. Данилов

 

 

Даница је у подкасту "БИНЏ" компаније Новости говорила о могућности да филм уђе у трку за Оскара, па је том приликом открила и како би се осећала да "Руски конзул" и освоји награду.

- Осећала бих се дивно, али што се Оскара тиче, ја мислим да наш филм никада неће проћи или добити награду јер је Оскар ипак политизован као и многи фестивали. Било би дивно да уђемо у ужи избор, али ја мислим да се то неће десити, поготово са насловом "Руски конзул" јер знамо какво је тренутно расположење у свету према Русима, рекла је Даница.

Фото: В. Данилов

 

 

- Мислим да је наша кинематографија вредна, продукције су одушевљене како радимо, милим да би филм могао да освоји награду, али да се то неће десити, закључила је глумица у подкасту "БИНЏ".

Цео интервју са глумицом Даницом Радуловић у којем је поред анегдота са снимања филма "Руски конзул" причала и о занимљивим детаљима из свог детињства, каријере и интиме погледајте у видеу испод, као и на нашој Јутјуб платформи:

Из недеље у недељу у подкасту "БИНЏ" компаније Новости, новинарке Исидора Чолаковић и Катарина Филиповић причаће са глумицама и глумцима - о каријери, одрастању, љубави, начелима којима се воде кроз живот, интими...