Film "Ruski konzul“ reditelja Miroslava Lekića izabran je za srpskog kandidata za nagradu "Oskar“, saopštio je danas Filmski centar Srbije.

Odluka o izboru srpskog kandidata za 97. dodelu nagrade Američke akademije filmske umetnosti i nauke "Oskar" u kategoriji za najbolji međunarodni film, doneta je tajnim glasanjem u prvom krugu, rečeno je u saopštenju.

Jedna od zapaženijih uloga u filmu "Ruski konzul" jeste i lik Mirjane koju je tumačila glumica Danica Radulović.

Foto: V. Danilov

 

 

Danica je u podkastu "BINDŽ" kompanije Novosti govorila o mogućnosti da film uđe u trku za Oskara, pa je tom prilikom otkrila i kako bi se osećala da "Ruski konzul" i osvoji nagradu.

- Osećala bih se divno, ali što se Oskara tiče, ja mislim da naš film nikada neće proći ili dobiti nagradu jer je Oskar ipak politizovan kao i mnogi festivali. Bilo bi divno da uđemo u uži izbor, ali ja mislim da se to neće desiti, pogotovo sa naslovom "Ruski konzul" jer znamo kakvo je trenutno raspoloženje u svetu prema Rusima, rekla je Danica.

Foto: V. Danilov

 

 

- Mislim da je naša kinematografija vredna, produkcije su oduševljene kako radimo, milim da bi film mogao da osvoji nagradu, ali da se to neće desiti, zaključila je glumica u podkastu "BINDŽ".

Ceo intervju sa glumicom Danicom Radulović u kojem je pored anegdota sa snimanja filma "Ruski konzul" pričala i o zanimljivim detaljima iz svog detinjstva, karijere i intime pogledajte u videu ispod, kao i na našoj Jutjub platformi:

Iz nedelje u nedelju u podkastu "BINDŽ" kompanije Novosti, novinarke Isidora Čolaković i Katarina Filipović pričaće sa glumicama i glumcima - o karijeri, odrastanju, ljubavi, načelima kojima se vode kroz život, intimi...