Више јавно тужилаштво у Чачку подигло је оптужницу против Чачанина Дејана П. (49) коме на терет ставља убиство Мариа Симовића (44).Оптужницом се окривљеном на терет, поред кривичног дела убиства по члану 113, приписује и недозвољено ношење и употреба оружја.

Подсећамо, убиство се догодило 25. априла ове године у кругу једне фирме у Прељини. Према речима очевидаца двојица познаника и сарадника су се у канцеларији на плацу фирме најпре расправљали повишеним тоном, док се нису зачули пуцњи. Како су очевици тврдили, а оптужница која је подигнута крајем августа потврдила, испаљено је седам хитаца. Марио Симовић, који је био познат у чачанском крају као бизнисмен, повредама је подлегао на месту догађаја.

Окривљени Дејан П. је тада истрчао из објекта, напустио лице места и аутомобилом се удаљио у непознатом правцу. Полиција је за њим интензивно трагала четири дана, након чега се у присуству адвоката предао органима гоњења.

Њему је тада судија за претходни поступак одредио притвор, који је и даље на снази.

О делу које му се ставља на терет Дејан П. се након хапшења није изјашњавао пред тужиоцем, а његов бранилац је тада рекао да је он у веома лошем психичком стању, те да ће исказ дати када се његово здравствено стање стабилизује.

У оптужници чачанског Вишег јавног тужилаштва није прецизирана висина казне за окривљеног, већ је изнет захтев “да се осуди по закону”.

Окривљени Дејан П. још увек није изнео одбрану, а учиниће то на главном претресу. Очекује се да ће он бити заказан у наредних месец и по дана.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: