Više javno tužilaštvo u Čačku podiglo je optužnicu protiv Čačanina Dejana P. (49) kome na teret stavlja ubistvo Maria Simovića (44).Optužnicom se okrivljenom na teret, pored krivičnog dela ubistva po članu 113, pripisuje i nedozvoljeno nošenje i upotreba oružja.

Podsećamo, ubistvo se dogodilo 25. aprila ove godine u krugu jedne firme u Preljini. Prema rečima očevidaca dvojica poznanika i saradnika su se u kancelariji na placu firme najpre raspravljali povišenim tonom, dok se nisu začuli pucnji. Kako su očevici tvrdili, a optužnica koja je podignuta krajem avgusta potvrdila, ispaljeno je sedam hitaca. Mario Simović, koji je bio poznat u čačanskom kraju kao biznismen, povredama je podlegao na mestu događaja.

Okrivljeni Dejan P. je tada istrčao iz objekta, napustio lice mesta i automobilom se udaljio u nepoznatom pravcu. Policija je za njim intenzivno tragala četiri dana, nakon čega se u prisustvu advokata predao organima gonjenja.

NJemu je tada sudija za prethodni postupak odredio pritvor, koji je i dalje na snazi.

O delu koje mu se stavlja na teret Dejan P. se nakon hapšenja nije izjašnjavao pred tužiocem, a njegov branilac je tada rekao da je on u veoma lošem psihičkom stanju, te da će iskaz dati kada se njegovo zdravstveno stanje stabilizuje.

U optužnici čačanskog Višeg javnog tužilaštva nije precizirana visina kazne za okrivljenog, već je iznet zahtev “da se osudi po zakonu”.

Okrivljeni Dejan P. još uvek nije izneo odbranu, a učiniće to na glavnom pretresu. Očekuje se da će on biti zakazan u narednih mesec i po dana.

(Kurir)

BONUS VIDEO: