Репрезентативац Србије у џудоу Немања Мајдов објавио је да је после Олимпијских игара у Паризу, на којима је учествовао у категорији такмичара до 90 килограма тежине, суспендован из спорта - јер се крстио пред излазак на борилиште у престоници Француске.

Када је видео шта се десило, Милош Биковић је пред 1,8 милиона својих пратилаца на Инстаграму, а тамо га прати огроман број људи из Русије, поручио управо на руском језику:

- Суспензија Немање Мајдова само зато што се прекрстио пред меч - почео је српски глумац, а онда на руском, цитирао 11. и 12. стих Јеванђеља по Матеју, када се Исус Христос обраћао људима у чувеној беседи на гори.

Фото: Инстаграм принтскрин/bikovic

 

 

- Блажени сте када вас срамоте и прогоне и лажући говоре против вас свакојаке рђаве ријечи, због мене. Радујте се и веселите се, јер је велика плата ваша на небесима, јер су тако прогонили и пророке прије вас.

- Подршка за брата!, додао је Милош Биковић, а Мајдов му је одговорио речима "Хвала, брате!"

Подсетимо, Мајдов је у осмини финала на париским Играма, званично посматрано "поражен од Грка Теодороса Целидиса резултатом 10:0". И то јер се ривал само бранио, а судије трипут прогласиле да је Србин прекршио правила.

Расплакао се вишеструки првак Европе и света, био у неверици, потом је осуо дрвље и камење "по сатанистичим смећарима", како је назвао судије, а затим, када су се страсти мало смириле, поручио на Инстаграму:

- Част је представљати Србију, а посебно је привилегија бити Србин, православни Хришћанин. Хвала вам на подршци, толико порука ми стиже. Вратићемо им за сваку сузу. Кад тад. Поносно ћемо стајати пред њима уздигнуте главе, и нећемо је никада спустити. Слава Господу на свему", закључио је Мајдов.

Али, тачно месец и по дана од тог догађаја, шокирао је јавност следећом објавом:

- Пре 15 дана ми је дошла одлука да сам суспендован на пет месеци од стране светске џудо федерације (ИЈФ) због кршења њихових религиозних кодекса. Тачније, због крштења при уласку на меч на Олимпијским играма.

Фото: Профимедиа

 

 

Забрањен ми је наступ на свим турнирима, камповима и припремама.

Истина, у одбрамбеном писму дисциплинског поступка нисам хтео да се извиним због крштења, и наравно да нисам, нити ћу икада, иако нисам ни знао колика казна може бити.

Господ ми је дао све, како за мене приватно тако и за моју каријеру, и он је за мене број један и поносим се тиме. И то се неће променити ни под којим условом. Слава Му и хвала на свему.

За мене лично ништа ново, само нова страница у мојој каријери и једно ново животно искушење. Жао ми је што је тако леп и тежак спорт као што је џудо, спао на овакве ствари.

Бог ми је подарио велику каријеру, седам европских и три светске медаље. Кад сам почињао, сањао сам да успем барем једну ту велику медаљу да узмем и тако успем у свом животу и животу моје породице која је жртвовала све за моју каријеру. Дао нам је мнооого више, а задужио чак и превише да бих ја спустио главу пред њима кад је дошло или-или.

Одморићемо до тада, а онда се враћамо уз помоћ Господа насег Исуса Христа у нови почетак и нове победе.

Воли вас Немања Мајдов, поручио је наш олимпијац.

БОНУС ВИДЕО: