Страдало је преко 3.000 људи тог дана, још много њих од различитих последица које су уследиле, а они који су прежиевели причају своја трауматична сећања. Једна од њих је и стјуардеса Ненси.

Ненси данас ужива у пензији, а са својом пријатељицом Кејт води популарне налоге на ТикТоку и Јутјубу и снима интересантне влогове о лепршавој и растерећеној свакодневици.

Ипак, 11. септембар 2001. године остаће заувек урезан у њеном сећању, јер је као стјуардеса баш тог дана када се десила највећа трагедија коју Сједињене Америчке Државе памте, она била један од чланова посаде који је полетео са њујоршког аердрома.

Она је пожелела да сними видео и на годишњицу напада исприча како она памти тај септембарски уторак пре 23 године и нелагоде коју је осећала због уобичајне процедуре да прочита приручник за хитне ситуације и потенцијалне терористичке нападе, али и паничног напада када је стигла на аеродром.

- Осећала сам да нешто није у реду, нисам се осећала пријатно због лета који је требало да уследи. Која је била шанса да ћу 15 минута након што сам невољно прошла кроз приручник за хитне ситуације, морати да делујем на основу тога што ту пише? - започела је причу Ненси, бивша стјуардеса у првој класи.

 

@дангледот Тхинкинг абоут 9/11 … Тодаy лоокинг бацк он wхат И’ве царриед форwард ин а поситиве фасхион… ис а генуине лове ❤️ фор оур цоунтрy 🇺🇸 … спеакинг анд wалкинг wитх гратитуде фор wхере wе аре ин лифе … ис фор оур фамилy анд фриендс. Wхат wе леарн фром анy Ахх-ха евент ис тхат лифе ис схорт … анд wе схоулд ливе еацх даy то оур бест потентиал. Евентс суцх ас тхис аре но дифферент тхан а лифе-алтеринг дементиа диагносис wхен оне реаллy тхинкс абоут ит. Yоу невер форгет еитхер оне, анд схоулд ливе то yоур фуллест … ливе то yоур фуллест анд ењоy, плеасе. До yоу ремембер wхере yоу wере он 9/11? #Ремемберинг911 #Септембер11 #Септембер112001 #Сторy #данглеанддот #ФлигхтАттендант #НеwYорк #WорлдТрадеЦентер #Мемориал #ТwинТоwерс #НеверФоргет #ГодБлессАмерица #ДареТоДоДементиаДифферентлy #Ремемберинг #НYЦ #Америца #ПроудТоБеАнАмерицан ♬ оригинал соунд - дангле & дот

 

Ипак, путници су се укрцали, авион је полетео, а чим је, по редовној процедури, ушла у кокпит да пилоте упита за храну и пиће, чула је вест преко радија да је авион ударио у Северну кулу.

Изашла из кокпита и снажно загрлила колегиницу

Пилоти су је замолили да обустави услуживање гостију и да прође по авиону и пријави им уколико примети нешто сумњиво, што је Ненси и учинила - уплашена због свега што може уследити. Ипак, страх на лицу није смела да покаже.

- Загрила сам своју колегиницу Џо и рекла јој да не постоји ниједна друга особа са којом бих у овом тренутку била на овом лету. Путницима су почели да звоне мобилни телефони, породице су их звале да провере како су, а после 10 минута из контроле лета нам је наложено да слетимо што пре - наставља сећање на тај кобни дан.

Фото: Танјуг/АП

 

Са сваком годином која пролази све је теже

Успомене, које су и даље јасне као да су се јуче десиле, сежу на слетање на аеродром који више није служио за комерцијалне летове, већ искључиво за приватне авионе, одлазак у хотел, детаљно сазнање о трагичним догађајима који су уследили након што је погођена и Јужна кула, урушавање оба торња Светског трговинског центра, смрти на хиљаде недужних људи, успаничености њених путника, али и освешћивања чињенице да је она лако могла бити та стјуардеса у неком од авиона који је искоришћен за терористички напад.

Фото: Танјуг/АП

 

- Са сваком годином која пролази, осећај је све ужаснији, а сам догађај променио ми је поглед на живот на више начина - рекла је на крају своје исповести ова некадашња стјуардеса.

БОНУС ВИДЕО:

(Блиц жена)