Српски глумац Сергеј Трифуновић је приведен јуче на прелазу Бајаково након што је покушао да уђе у Хрватску, потврдила је сплитска полиција.

Полиција се и огласила и објаснила разлоге за привођење.

Како тврде, Трифуновића су привели јер "има забрану уласка у земље ЕУ након инцидента у септембру прошле године кад је вређао хрватске полицајце у Сплиту о којима је написао како се нада да ће си сашити лепе, црне униформе по узору на Францетићеве, те им је вређао мајке".

Фото: Антонио Ахел/АТАИмагес

 

 

Трифуновић је на суду рекао да је могуће да је он то објавио, али да ни на једној фотографији не постоји сплитски полицијски службеник ибучен у униформу са усташким симболима.

- Је ли могуће да се држављанин Србије због тога нађе на потерници у Хрватској? Онда сваки од њих десет хиљана заслужује потерницу? Суди ми се за вербални деликт, за алузије и метафоре, а претпостављам да ово ипак није Северна Кореја, рекао је на суду Трифуновић, а преноси "Слободна Далмација"

Новинарима је на ходнику док је чекао пресуду рекао, да се радило о три фотографије из филма "Дара из Јасеновца", где његов пријатељ Марко Јанкетић игра заповедник логора Јасеновац Макса Лубурића.

Фото: АТА имагес/А. Ахел

 

 

Подсетимо, он се данас нашао пред сплитским судом где је добио казну - 60 дана затвора условно, на рок од годину дана, а мора плати и 150 евра трошкова. 

У току суђења са њим је била и супруга Исидора, а у Сплит је из Загреба стигао и српски конзул Стефан Ристић који је рекао да га Трифуновић није звао за помоћ, али је дошао да му исту пружи као грађанину Србије.

(Слободна Далмација)

БОНУС ВИДЕО: