Srpski glumac Sergej Trifunović je priveden juče na prelazu Bajakovo nakon što je pokušao da uđe u Hrvatsku, potvrdila je splitska policija.

Policija se i oglasila i objasnila razloge za privođenje.

Kako tvrde, Trifunovića su priveli jer "ima zabranu ulaska u zemlje EU nakon incidenta u septembru prošle godine kad je vređao hrvatske policajce u Splitu o kojima je napisao kako se nada da će si sašiti lepe, crne uniforme po uzoru na Francetićeve, te im je vređao majke".

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

 

 

Trifunović je na sudu rekao da je moguće da je on to objavio, ali da ni na jednoj fotografiji ne postoji splitski policijski službenik ibučen u uniformu sa ustaškim simbolima.

- Je li moguće da se državljanin Srbije zbog toga nađe na poternici u Hrvatskoj? Onda svaki od njih deset hiljana zaslužuje poternicu? Sudi mi se za verbalni delikt, za aluzije i metafore, a pretpostavljam da ovo ipak nije Severna Koreja, rekao je na sudu Trifunović, a prenosi "Slobodna Dalmacija"

Novinarima je na hodniku dok je čekao presudu rekao, da se radilo o tri fotografije iz filma "Dara iz Jasenovca", gde njegov prijatelj Marko Janketić igra zapovednik logora Jasenovac Maksa Luburića.

Foto: ATA images/A. Ahel

 

 

Podsetimo, on se danas našao pred splitskim sudom gde je dobio kaznu - 60 dana zatvora uslovno, na rok od godinu dana, a mora plati i 150 evra troškova. 

U toku suđenja sa njim je bila i supruga Isidora, a u Split je iz Zagreba stigao i srpski konzul Stefan Ristić koji je rekao da ga Trifunović nije zvao za pomoć, ali je došao da mu istu pruži kao građaninu Srbije.

(Slobodna Dalmacija)

BONUS VIDEO: