Оптужница наводи да је таксиста радио за једну фирму која је уговорни партнер "Болта" те је вожње прихватао преко њихове апликације. Након што је своју муштерију одвео на тражену адресу, таксиста је приметио да је за мушкарцем остао мобилни, али уместо да га врати, наручио је напре једну вожњу.

С обзиром на то да су у апликацији "Болт" на мобилном телефону муштерије остали забележени подаци кредитне картице, таксиста је успео да наручи и одвезе вожњу, те цели износ наплати на рачун муштерије. Након што му је прва вожња пошла за руком, наручио је и одвезао још једну вожњу.

Тужилаштво тражи шест месеци условног затвора

Оштећени мушкарац је тек следећег дана сазнао да му је мобилни остао у таксију, а на мејл су му стигле обавештења, односно рачуни, за две вожње које није наручио. Потом је о свему путем мејла обавестио платформу "Болт" од којих је повратно добио податке о спорним вожњама, а из добијених података је сазнао и податке о возачу.

Таксиста је на крају све признао и тврдио да је одмах након наручених вожњи сам назвао "Болт" и рекао им што је направио, но истинитост тих тврдњи тек треба да утврди на суду. Тужилаштво за младог таксисту тражи казну од шест месеци условног затвора, у трајању од две године.

"Болт": У потпуности смо надокнадили трошкове кориснику

- Жао нам је због неугодног искуства које је корисник доживео. "Болт" је хитно реаговао, у потпуности надокнадио трошкове кориснику и сарађивао с надлежним органима како би се инцидент решио. Обично возачи враћају изгубљене предмете директно путницима путем посебне функције у апликацији, а случајеви попут овог су изричито ретки и на нашој платформи се не толеришу.

"Болт" има строге политике и мере заштите које осигуравају сигурност и заштиту корисника у ситуацијама попут ове. Њихова сигурност, као и партнера возача, нама је на првом месту - коментарисали су из "Болта", преноси "Index.hr".

БОНУС ВИДЕО: