Горан Џелатовић Ајкула један је од најпознатијих телохранитеља светских звезда. Човек који је чувао Мадону, принца Харија, Бијонсе и Наоми Кембел потиче из старе београдске породице.

А како је постао бодигарда испричао је за Курир:

- Посао који ми је променио живот почео сам да радим случајно. Отишао сам с другом да му правим друштво на обуци за телохранитеља. На тренингу ме је препознао полицајац, који ме је натерао да тренирам с њима, и тако је све почело. Да нисам отишао у Земун тог дана, ко зна како би мој живот изгледао.

У Лондон је отишао због девојке коју је много волео. Њихова љубав трајала је до 1998. године, када су се и разишли. Потом је 2012. добио дете с једном странкињом, али са њом није упловио у брачне воде. Баш те године када је постао отац доживео је врхунац у каријери - чувао је амерички дрим-тим у кошарци. Имао је најјачи уговор за Олимпијаду у Лондону.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Goran Dzelatovic (@ajkulauk)

 

Како је било радити са Мадоном?

- Када склопим уговор да неког чувам, добро се распитам шта та особа воли и шта је њен највећи проблем. На пример, ако има честе главобоље, ја увек имам лекове за главу код себе, или ако је пушач - обавезно носим са собом цигарете. Мадони рецимо треба теретана која је у близини и која ради 24 сата. Да јој је парк близу јер воли ноћу да трчи сама по парку и тд. Она то воли, то нису њени захтеви - каже Ајкула.

А шта се десило када је чувао Била Клинтона?

Захваљујући Бати Живојиновићу није га одбио.

- Бата Живоиновић никад није одбио улогу у филму, без обзира ако је то била мала улога. Бата Живоиновић је био заслужан зашто нисам Била Клинтона одбио на прву. Зато сам лупио цену за коју ћу да га чувам, а они пристану. Током првог сусрета није ми рекао ни "Добро вече". Кад је сео у кола није се везао, а пошто је политика таква да ја не причам са њима уколико ми се не обрате, ми седимо и ћутимо. Возило не креће негде око 6 минута. Он подиже поглед и пита "У чему је проблем?" Ја кажем да ли може да се веже. И он каже "Ја не морам да се вежем - прича чувени телохранитељ и наставља:

И ја му ту кажем "нажалост морате да се вежете, јер сам ја одговоран за вашу безбедност" И пошто он одбија да се веже, ја му кажем да не идемо нигде док се не веже.

Фото: Профимедиа

 

 

Ајкула није одустајао.

- Онда ме питао "Одакле је тај акценат?" Ја сам могао да звучим као Енглез или да кажем било шта, а ја сам опет био дипломата и рекао "Није ни време ни место за таква питања, молим Вас, вежите се." Он ми каже:"Хоћу да знам одакле си?" - наставља причу.

Клинтон је био изненађен ставом.

- А онда како је дошло до несугласица он устаје и "набија" се између мене и возача и каже: "Ја ћу да се вежем, ако кажеш одакле си?" Онда сам га ја само погледао и рекао : "Из Србије, Београда." Он се одмах "залепио" назад на седиште и везао се са речима "Можемо да кренемо!" Био је затечен. Осећао сам се у том тренутку као да ми нико ништа не може - поносно је истакао.

За Наоми Кембел каже да је изузетно пргава, али да није таква не би била то што јесте:

- Пргава је, али Наоми је зато Наоми. Мало је фалило да будем ухапшен због ње на аеродрому Хитроу. Изгубили су јој торбу и она је почела да се свађа са радницама на аеродрому. Једна од њих је ставила руку на њу као би је смирила, на шта је ова сасвим флипнула! Онда сам ја стао између њих наравно да заштитим њу, али само сам хтео некако да смирим ситуацију да не дође још горе свађе. Наоми је хтела да се бије, дошла је и полиција. Настао је хаос. Некако смо ми изашли, нашли торбу и то се некако завршило. Сви они имају различит карактер.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Goran Dzelatovic (@ajkulauk)

 

О принцу Харију

О мом животу планирају да сниме филм. Вероватно им је најзанимљивије што сам чувао принца Харија, што ме је краљевска породица одабрала за тај посао, а странац сам. Имам сада њихов пасош, али... Дошао сам у Лондон, нисам знао ни реч енглеског језика, а имао сам такву почаст.

Хари је увек желео да живи као обичан момак. У то време није се обазирао на титулу принца, себе је сматрао нормалним и скромним дечком. У Хајд парку је било јако популаран један фестивал на ком су наступали бројни познати извођачи. Принц Хари је ту волео да долази, али није волео да се ту шета са својим обезбеђењем. Они су били око нас, а ја сам ишао с принцом. Разлог зашто је тако било је мој стајлинг и имиџ који имам, јер није желео да парком шета с момцима обученим у црна одела. Није желео да привлачи толико пажњу.,

Фото: Профимедиа

 

 

(Стил Курир)

БОНУС ВИДЕО