Данас се у Вишем суду судило професору глуме Мики Алексићу за сексуално злостављање и непримерене полне радње. Међу сведоцима била је и Мина Радовановић, девојка која је похађала глуму у школи "Ствар срца" и која је доживела одређену врсту сексуалног узнемиравања.

Фото: Д. Миловановић

 

Мина је решила да пријави Алексића после текста у "Блицу" да је оптужен за силовање. Тада је решила да са својом најбољом другарицом оде да пријави Алексића, али не као оштећена, већ као сведок, јер је сматрала да је у односу на оно што се десило другим девојкама, "она била само узнемиравана".

Микин адвокат тражио је да добије реч и кренуо је сведокињи да поставља безброј питања, од којих је већина одбијена јер је постављао питања цитирајући њен исказ, што судија није дозвољавао.

Фото: Д. Миловановић

 

 

Тада је бранилац окривљеног ушао у расправу са судијом, а потом је судија одредио паузу од 15 минута и опоменуо адвоката да му је то последња опомена.

После паузе се вратио и саопштио судији да Алексићу није добро и да не може да прати суђење. 

Судија је прекинуо суђење након што је Алексић потврдио речи адвоката о његовом здравственом стању. 

На суђење је дошла и жртва Алексића, Милена Радуловић, њени родитељи, као и глумац Радован Вујовић чије је саслушање било предвиђено за данас.

Напосредно након њих, на суђење је стигао и Мирослав Мика Алексић у пратњи супруге и адвоката.

Подсећања ради, на претходном суђењу Мирославу Мики Алексићу за силовања и сексуална узнемиравања ученица школе "Ствар срца" саслушана је глумица Ива Илинчић. Ивино сведочење је и последње од жртава Мике Алексића. 

Фото: Д. Миловановић

 

Данашње суђење је обележено срамним понашањем браниоца Мирослава Мике Алексића, који је поново одлуком судије кажњен са 100.000 динара због непоштовања суда.

Он је Иву Илинчић испитивао два сата, а бројна питања која јој је поставио судија је одбио, јер је неретко предочавао жртви шта је говорила у исказу у тужилаштву.

Бранилац Алексића, Иву Илинчић је питао да ли је била кажњавана умивањем и због чега о казнама није причала родитељима

- Имала сам страх од њега. Гледала сам га као оца. Он нас је вређао и то ме је погађало сматрала сам да је то што је радио био део школовања - изјавила је уплакана Ива. 

Милена је изнела своје сведочење у коме каже да ју је Мика Алексић силовао. 

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО: