Danas se u Višem sudu sudilo profesoru glume Miki Aleksiću za seksualno zlostavljanje i neprimerene polne radnje. Među svedocima bila je i Mina Radovanović, devojka koja je pohađala glumu u školi "Stvar srca" i koja je doživela određenu vrstu seksualnog uznemiravanja.

Foto: D. Milovanović

 

Mina je rešila da prijavi Aleksića posle teksta u "Blicu" da je optužen za silovanje. Tada je rešila da sa svojom najboljom drugaricom ode da prijavi Aleksića, ali ne kao oštećena, već kao svedok, jer je smatrala da je u odnosu na ono što se desilo drugim devojkama, "ona bila samo uznemiravana".

Mikin advokat tražio je da dobije reč i krenuo je svedokinji da postavlja bezbroj pitanja, od kojih je većina odbijena jer je postavljao pitanja citirajući njen iskaz, što sudija nije dozvoljavao.

Foto: D. Milovanović

 

 

Tada je branilac okrivljenog ušao u raspravu sa sudijom, a potom je sudija odredio pauzu od 15 minuta i opomenuo advokata da mu je to poslednja opomena.

Posle pauze se vratio i saopštio sudiji da Aleksiću nije dobro i da ne može da prati suđenje. 

Sudija je prekinuo suđenje nakon što je Aleksić potvrdio reči advokata o njegovom zdravstvenom stanju. 

Na suđenje je došla i žrtva Aleksića, Milena Radulović, njeni roditelji, kao i glumac Radovan Vujović čije je saslušanje bilo predviđeno za danas.

Naposredno nakon njih, na suđenje je stigao i Miroslav Mika Aleksić u pratnji supruge i advokata.

Podsećanja radi, na prethodnom suđenju Miroslavu Miki Aleksiću za silovanja i seksualna uznemiravanja učenica škole "Stvar srca" saslušana je glumica Iva Ilinčić. Ivino svedočenje je i poslednje od žrtava Mike Aleksića. 

Foto: D. Milovanović

 

Današnje suđenje je obeleženo sramnim ponašanjem branioca Miroslava Mike Aleksića, koji je ponovo odlukom sudije kažnjen sa 100.000 dinara zbog nepoštovanja suda.

On je Ivu Ilinčić ispitivao dva sata, a brojna pitanja koja joj je postavio sudija je odbio, jer je neretko predočavao žrtvi šta je govorila u iskazu u tužilaštvu.

Branilac Aleksića, Ivu Ilinčić je pitao da li je bila kažnjavana umivanjem i zbog čega o kaznama nije pričala roditeljima

- Imala sam strah od njega. Gledala sam ga kao oca. On nas je vređao i to me je pogađalo smatrala sam da je to što je radio bio deo školovanja - izjavila je uplakana Iva. 

Milena je iznela svoje svedočenje u kome kaže da ju je Mika Aleksić silovao. 

(Blic)

BONUS VIDEO: